Paris Hilton doet haar boekje open in This is Paris

Vandaag brengt YouTube de documentaire This is Paris (2020) uit over het leven van Paris Hilton, die helemaal over haar leven gaat. De documentaire behandelt de tumultueuze levensloop van de hotel-erfgename, inclusief een zeer traumatische ervaring die ze op jonge leeftijd had. Paris is de dochter van Conrad Hilton, de oprichter van de Hilton Hotels.

De reality-tv-ster staat bekend om haar invloed op de popcultuur. Paris is altijd al modieus geweest en wordt gezien als een vrolijke en bruisende influencer die veel modetrends heeft gelanceerd. Tijdens haar carrière heeft ze vele andere beroemdheden geïnspireerd, zoals Kim Kardashian, Lindsay Lohan en Britney Spears.

Paris verscheen in het Guinness World Records 2007 als de meest overschatte beroemdheid, terwijl Forbes haar opnam in de Celebrity 100 in 2004, 2005 en 2006 en haar rangschikte als één van de meest overbelichte beroemdheden in 2012. Critici suggereren inderdaad dat ze een voorbeeld is van de celebutante – een beroemdheid, niet door talent of werk, maar door erfelijke rijkdom en weelderige levensstijl. Hilton heeft haar mediafaam omgebouwd tot een gelijknamig merk, dat 19 productlijnen, 50 boetieks wereldwijd en een clubresort in Manilla, Filippijnen omvat. Alleen al haar parfumlijn heeft tot nu toe meer dan 3 miljard dollar aan inkomsten opgeleverd. Variety noemde haar in 2011 “Billion Dollar Entrepreneur”. Hilton verdient meer dan $10 miljoen per jaar aan zakelijke ondernemingen en vanaf 2017 ontving ze ongeveer $300.000 voor optredens in clubs en evenementen.

Op 16-jarige leeftijd bracht Hilton een jaar door op de Provo Canyon School, een therapeutische kostschool voor tieners met emotionele problemen. Tijdens het bijwonen beweert Hilton dat ze zowel mentaal als fysiek is misbruikt door het personeel. Hilton beschrijft het misbruik waarmee ze te maken kreeg op Provo Canyon School in deze documentaire. Hilton en anderen van de school herinnerden zich dat ze in bedwang werden gehouden, gedwongen waren medicijnen in te nemen, in eenzame opsluiting waren gestopt en hen hadden geslagen en gewurgd. Ze ging 11 maanden naar school, van 1998-99 toen ze 18 werd.

Het is een openbhartige docu ook al was er één scène die Paris eruit wilde knippen. De schokkende scène toont Hilton backstage op dancefestival Tomorrowland, waar ze op het punt staat de belangrijkste dj-set van haar leven te draaien, en vlak voordat ze het podium op moet, krijgt ze knallende ruzie met Aleks Novakovic, haar toenmalige vriendje. Hij klaagt dat ze hem op die dag in de steek heeft gelaten om promotie-interviews te doen en beschuldigt haar ervan dat ze prioriteit geeft aan het werk voor hun relatie.” Op de beelden die toch in de docu zitten is te zien hoe Paris in woede tegen hem uitbarst: “Doe dit niet voor mijn set”, schreeuwt ze uit, terwijl hij woedend de kamer uit stormt. “Ik speel op Tomorrowland. Jij mag verdomme chillen. Ik ben ziek van deze shit. Ik speel over zes minuten. Hij is zo onzeker.” Vervolgens zegt ze enkele seconden, voordat ze het podium oploopt: “Stop. Ik ga huilen op mijn set. Alsjeblieft, ben je verdomme psychotisch? Ik speel het grootste festival van mijn leven!” Vervolgens eist Hilton om de toegangsbandje van haar vriend af te knippen en er is te zien hoe de beveiliging hem wegleidt. Later onthult ze tevens dat vijf van haar exen haar hebben mishandeld tijdens hun relatie: “Ik werd gewurgd, geslagen, agressief vastgehouden”, aldus Paris. “Ik heb dingen geïncasseerd die niemand zou moeten geïncasseerd.”


*** This is Paris trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *