Ridley Scott werkt aan nieuwe Alien film

Dit zat er ook al een tijdje aan te komen nadat Ridley Scott de basis had gelegd met Prometheus en Alien: Covenant (2017) de basis hadden gelegd voor Alien (1979). Nu wil de regisseur ook uitpakken met een vervolgfilm.Foto van Mark Rogers © Twentieth Century Fox

Het was Forbes die met het nieuws voor de dag kwam. “We zijn een weg ingeslagen om te proberen het wiel opnieuw uit te vinden met Prometheus en Covenant,” zei Scott. “Of we daar direct op teruggaan, is twijfelachtig, want Prometheus heeft het gegeven opnieuw relevant gemaakt. Maar weet je, je stelt fundamentele vragen als: ‘Valt er nog iets te vertellen over de Alien zelf of de facehugger of chestburster of hebben ze hun kracht verloren? Moet je het hele verdomde ding heroverwegen en gewoon het woord gebruiken om franchise te maken?’ Dat is altijd de fundamentele vraag geweest.” Met deze nieuwe sequel, ondertussen het zevende deel in de hele franchise, wil de regisseur geen voor de hand liggende film neerzetten, maar iets doen wat we nog niet eerder gezien hebben.

Er zijn geen datum-, casting- of plotdetails voor de nieuwe Alien-film onthuld. Twee twee producenten werken momenteel aan een scriptidee rond het Alien gegeven, alsook met het iconische personage Ellen Ripley (Sigourney Weaver). Weaver zelf liet diezelfde maand doorschemeren dat het misschien tijd was om Ripley ‘rust te gunnen’. Scott begon de blockbuster Alien-franchise in 1979, maar regisseerde niet de drie vervolgfilms, Aliens (1986), Alien 3 (1992) en Alien Resurrection (1997). Meer dan 30 jaar later keerde hij terug naar de franchise voor de prequel-serie en het verhaal is blijkbaar nog niet dood. Het ziet er tevens naar uit dat Blomkamp zijn Alien 5 nu wel definitief op zijn buik kan schrijven.

Scott regisseerde onlangs de eerste twee afleveringen van Raised by Wolves, een nieuwe HBO Max-serie waarin androïden menselijke kinderen opvoeden op een mysterieuze planeet.

7 Comments

 1. Tristan

  Hij wil iets nieuws? Wel produceer de film die Blomkamp wil maken, Ridley! Maar neen, Ridley weet het beter … blijkbaar.

  Reply
 2. Bert

  Ik kijk er zelf wel naar uit. Hij begrijpt dat zijn vervolg op Prometheus verschrikkelijk was. Ridley begrijpt ook wel dat de franchise dringend nieuwe originele ideeën nodig heeft, met zijn bereidheid om alles te schrappen omwille van een boeiender verhaal. Haal Damon Lindelof terug en schrijf een echt vervolg op Prometheus 2, Ridley! Beantwoord de belangrijke vragen van de eerste Prometheus … wat gebeurt er met David en Elizabeth? Hoe ziet de planeet van de Engineers eruit? Waar brengt de zoektocht naar de zin van het leven ons nu? Voeg alsjeblieft niets van de dingen uit Alien Covenant toe. Creëer meer doordachte en inventieve Science Fiction Horror, want dat was Prometheus! Het is geen toeval dat DAVID MCMAHON, MICHAEL, ANTONIO en ongeveer 60 procent van de fanbase willen doen alsof Alien Covenant nooit is gebeurd en in plaats daarvan een echt vervolg voor Prometheus krijgen.

  Reply
  1. Jon

   Beide films waren vreselijk! Ik was zo teleurgesteld in hen dat ik mezelf er ook niet toe kon brengen om ze opnieuw te bekijken. Het probleem met de films en vooral Covenant is dat het vooral gaat om de AI en dat de aliens eigenlijk een gewone dreiging van buitenaf zijn. Zeker in Covenant. Komt daar nog bij dat we eigenlijk niks afweten van die Engineers en was dat nu net de opzet van Prometheus. Ik heb het trouwens al een beetje gehad met evil A.I. Misschien hadden ze tevens de focus kunnen leggen op Elizabeth Shaw maar in Covenant moeten we het stellen met een dood lichaam…al zo dood als de film zelf.

   Reply
   1. centurion92

    Ridley Scott veranderde vaak van gedachten bij het maken van Alien-films. Het oorspronkelijke idee dat hij had bij het maken van Prometheus waren interessant, en hij had gewoon op koers moeten blijven bij de Engineers en Shaw, die een even groot personage was als Ripley. In plaats daarvan veranderde hij van gedachten, of boog hij voor studiodruk, en kwam met een bizarre Covenant film die inderdaad meer ging over de AI dan over wat een alien film had moeten kunnen/moeten zijn.

    Reply
    1. SkyrimLord

     De Engineers zijn het verhaal. Waarom hebben ze ons gemaakt? Wat hebben we verkeerd gedaan? Waarom creëren ze deze zenomorfen? Hoeveel menselijke werelden hebben ze gecreëerd? De Alien-films zijn een scheet in de wind vergeleken met dat verhaal. Alien Covenant had nooit mogen worden gemaakt. Het had Prometheus 2 moeten zijn. Het idee dat David deze hypergeavanceerde beschaving in 5 minuten vernietigt, is gewoon absurd…konden de film evengoed Alien: Convenient niemen.

     Reply
 3. Skylar

  Kan hij zijn tijd niet vullen met films waar mensen op zitten te wachten in plaats van de zoveelste Alien sequel die door om het even welke regisseur gemaakt kan worden.

  Reply
 4. Magic Mike

  Die Gladiator 2 film gaan we op onze buik kunnen schrijven.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *