Kenneth Branagh’s Death on the Nile met Gal Gadot

Kenneth Branagh heeft de smaakt te pakken en hier is zijn tweede adaptatie van een boek van Agatha Christie, Death on the Nile (2020). En gezien de poster sprekend op de poster van Murder on the Orient Express (2017) trekt qua layout vermoed ik dat er een serie zit aan te komen van Christie’s boeken. En dat zijn er behoorlijk veel.

Korte inhoud: Aan boord van het cruiseschip S.S. karnak bevindt zich de rijke erfgename, Linnet Ridgeway (Gal Gadot) genaamd. Als zij dood wordt aangetroffen blijken velen aan boord een motief te hebben. Vervolgens is het aan de Belgische detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh) om het mysterie te ontrafelen.

In de met sterren gevulde trailer zien we ook nog Armie Hammer, Emma Mackey, Annette Bening, Rose Leslie, Russell Brand, Letitia Wright, Tom Bateman, Ali Fazal, Dawn French, Sophie Okonedo en Jennifer Saunders. Branagh heeft opnieuw samengewerkt met zijn “Orient Express” scenarioschrijver Michael Green onder de vleugels van 20th Century Studios.

De plot volgt Poirot, een wereldberoemde detective, die tijdens een vakantie in Egypte betrokken raakt bij een liefdesdriehoek die moorddadig slecht is uitgedraaid. Branagh was al in pre-productie op Nile toen hij op promotoer was voor Orient. Hij zou toen al met het idee gespeeld hebben van een Christie / Poirot geïnspireerd “filmisch universum”, en dat lijkt nu dus vorm te krijgen. Hoeveel films er zullen komen zal afhangen van het succes ervan. De eerste film heeft 55 miljoen dollar gekost in productie, en heeft 352.8 miljoen dollar opgebracht tijdens zijn bioscooprelease.

Branagh zei in een interview voor AP het volgende: “Ik denk dat er mogelijkheden zijn. Met 66 boeken en korte verhalen en toneelstukken, brengt ze vaak mensen samen in haar eigen boeken eigenlijk, zo van nature – vond ze leuk. Je voelt alsof het een eigen wereldje is – net zoals bij de romans van Dickens – bepaalde soorten personages die in haar wereld leven – waarvan ik denk dat er echt veel mee te doen is.”

Dit is niet de eerste keer dat Death on the Nile verfilmd werd. Zo was er al een versie in 1978 met Peter Ustinov als Hercule Poirot, Bette Davis, Mia Farrow, Jane Birken, Angela Lansbury, David Niven en Maggie Smith. In de rol van Linnet Ridgeway Doyle zagen we de James Bond girl Lois Chiles. Deze nieuwe versie heeft tevens de Covid-19 dans ontsnapt met een laatste draaidag op 18 december 2019. Death on the Nile zou op 23 oktober 2020 moeten uitkomen.

*** Death on the Nile trailer ***
2 Comments

  1. Anthony

    Ik moet die vorige Branagh film nog verteren (Artemis Fowl) want die ligt nog op mijn maag …

    Reply
  2. Sinister

    Leuke sfeer en los van zijn vorige film brengt hij altijd wel degelijke adaptaties.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *