The Tax Collector Shia LaBeouf in de running voor Iceman en Wolverine

Ondanks de verschroeiend slechte kritieken van The Tax Collector (2020) van David Ayer is Shia LaBeouf toch opnieuw op de voorgrond getreden. Net zoals met een independent thriller al Alone (2020) geniet ook de film van de extra reclame gezien er bitter weinig films zijn in omloop.

Korte inhoud: David Cuevas (Bobby Soto) is een echte familieman. Hij werkt als belastinginner voor de grootste bendeleiders in Los Angeles. Overal in de stad ziet hij er op toe dat er betaald wordt, anders volgen er zware sancties. Hij werkt samen met zijn partner Creeper (Shia LaBeouf). Een gevaar uit het verleden dreigt echter alles wat David lief heeft in gevaar te brengen.

David Ayer is een beetje van een hit-and-miss regisseur, ook al heeft hij de laatste tijd vooral veel missers gemaakt, zoals Bright (2017) en Suicide Squad (2016). Maar hij blijft films maken, zoals binnenkort zelfs een Bright 2. Mijn grootste kritiek op zijn werk is dat hij veelal in herhaling valt. Maar er zal wel een publiek voor zijn films zijn, want ik kan me niet inbeelden dat hij zomaar films kan blijven maken.

Shia LaBeouf lijkt echt wel goed in zijn rol als de misdaad tax collector met zijn baartje en zijn bloemkool-oren (Cauliflower ears). Dergelijke oren krijg je door beschadiging van het kraakbeen. Deze beschadigingen ontstaan veelal bij sporten als rugby en vechtsporten waarbij de oren veelvuldig harde klappen te verwerken krijgen. Veel MMA vechters hebben dergelijke oren. Wanneer je een buitenwipper ziet met dergelijke oren heb ik één goede raad voor jullie: “Ga niet met hem gaan sollen”.© BossLogic (Wolverine) & Mizuri (Iceman)

Er verscheen onlangs het gerucht dat Marvel Studios zijn oog had laten vallen op Shia LaBeouf voor een rol in de Marvel Cinematic Universe. Twee mogelijke karakters circuleren. Enerzijds Iceman en anderzijds Wolverine uit het X-Men universum. Twee artiesten hebben al gewerkt aan een teaser-afbeelding van de acteur in de vernoemde rollen. BossLogic brengt zijn versie van LaBeouf als Wolverine en Mizuri brengt zijn versie van Iceman. Of het er ooit van zal komen is een andere zaak, want de acteur staat bekend als iemand met een moeilijk en onvoorspelbaar karakter en ik weet niet of hij na de Transformers nog happig is om in een nieuwe franchise te springen.


*** The Tax Collector trailer ***

3 Comments

 1. Notorious

  End Of Watch was goed en dat is zowat de enige David Ayer film die ik goed vond.

  Reply
 2. Linux

  Shia is bij momenten goed, maar hij is Miles Teller niet.

  Reply
 3. Phoebe

  Trailer ziet er leuk uit maar wtf die oren 😀 Hopelijk brengt dat mij niet uit het verhaal.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *