Techno-thriller Possessor van Brandon Cronenberg

Het moet niet eenvoudig zijn om in de voetsporen van papa David Cronenberg te lopen – of net wel – maar de trailer van Brandon Cronenberg tweede langspeelfilm Possessor (2020) is niet alleen creepy maar ook zeer intrigerend. De film heeft hij niet enkel geregisseerd maar ook geschreven. De tagline van de film luidt: No Body is Safe.

Korte inhoud: Tasya Vos (Andrea Riseborough) is een agente werkzaam voor een geheime organisatie die zich bezighoudt met de technologie rond hersenimplantaten. Het doel is de lichamen van personen over te nemen en hen te dwingen te moorden, dit op verzoek van rijke klanten. Tijdens een routineklus loopt het mis: Tasya komt vast te zitten in het hoofd van Colin (Christopher Abbott), een man die over dezelfde grote honger naar geweld lijkt te beschikken als zijzelf. Deze ervaringen veroorzaakten een radicale verandering bij haar en de jonge vrouw begint geleidelijk de controle te verliezen en dreigt haar identiteit te worden gewist.

Acht jaar na de release van zijn eerste speelfilm Antiviral (2012) – die de prijs voor beste debuutfilm won in Toronto won – keert Brandon dus terug met deze techno-thriller die wel iets weg heeft van Inception (2010), maar dan met een horror twist. Technologie, lichaamsaanpassingen en gruwel; alles wijst erop dat Brandon Cronenberg de erfenis van zijn vader goed in stand houdt. En met Elon Musk die volop bezig is met het ontwikkelen van implantaten voor het brein die communicatie tussen mensen drastisch zal hertekenen zou deze film binnenkort wel eens een nieuwe realiteit kunnen worden.

In de cast zien we tevens Jennifer Jason Leigh, Sean Bean en Tuppence Middleton. Een interessante cast van bijzonder talentvolle acteurs. Het is een opluchting om dergelijke films te zien opduiken te midden van een periode waarin filmmakers niet al teveel risico’s durven nemen en volop kiezen voor sequels of 13 in een dozijn genrefilms. Deze film lijkt gemaakt met een minimum aan filmbudget maar het resultaat ziet er veel beter uit dan heel wat +60 miljoen dollar producties.


© Rhombus / Rook Films LTD. All Rights Reserved.

Brandon heeft zijn film voorgesteld op het Sundance Film Festival op de vooravond van de pandemie en wacht nu dus op een groen licht voor een internationale release. Tot op heden hebben we hier geen duidelijkheid over wanneer de film bij ons terecht zal komen, maar dat is zo een productie die jullie moeten ontdekken in de bioscoop, en ik kijk er al naar uit, ook al moet ik met een hazmat-pak in de zaal zitten.

*** Possessor trailer ***

1 Comment

  1. Blackmoon

    Geflipte trailer 😮

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *