Zombiefilm Train to Busan 2 scoort in Azië ondanks Covid-19 heropflakkering

Neen, we gaan hier geen nieuws posten over Johnny Depp en Amber Heard. We hadden over deze zaak al verteld wat we kwijt wilden en we zullen het moddergevecht laten voor wat het is. Wat we echter wel in de verf willen zetten is de 20 miljoen dollar recette voor Train to Busan 2: Peninsula (2020) in Azië en dat ondanks de pandemie nog steeds aan het verspreiden is. Er is dus nog hoop voor de filmsector.

Korte inhoud: Vier jaar na de uitbraak van het zombievirus wordt de wereld nog steeds overspoeld door de ondoden. Dit keer wordt de focus gelegd op het Koreaanse schiereiland. De voormalige soldaat Jung-seok (Dong-won Gang), die het eiland wist te ontsnappen, krijgt de taak toegewezen terug te keren. Daar komt hij in aanraking met enkele overlevers.


© Splendid Film

De eerste Train to Busan (2016) was één van de meest adrenaline-aangedreven, angstaanjagende zombiefilms van de laatste jaren en het publiek had blijkbaar nood aan wat vertier wat die zijn toch massaal naar de bioscoop getrokken in Azië waar de cinema’s grotendeels hun deuren opnieuw hebben open gezet. 13,2 miljoen dollar was afkomstig uit Zuid-Korea, en in Taiwan en Maleisië haalde de film in beide landen een kleine 5 miljoen dollar op. Een opsteker voor Sang-ho Yeon die een groot risico nam om als één van de eerste de post-lockdown periode in te gaan.

Tot nader order blijven de bioscopen in de States dicht, en bijgevolg blijft de stoelendans zich verder zetten met films als Tenet (12/08), Mulan (21/08) en nog de nieuwe James Bond film No Time to Die (12/11).

In Europa zien we ondermeer een niet onaardige start voor Unhinged (2020) met Russell Crowe in Duitsland. Deze film had trouwens ook de eerste film in de States moeten zijn op 31/07 maar dit liedje gaat niet door gezien de nieuwe infecties na de eerste versoepelingen.

Bioscopen zijn een plaats bij uitstek voor de verspreiding van een virus omdat honderden mensen samen bijeen gepakt zijn in één ruime waarin de lucht zich kan verspreiden met een hoest of niesbui of zelfs een lach of een schreeuw bij een welbepaalde scène. Mondmaskers in de zaal zullen een noodzakelijk item blijven tot het virus met een vaccin is bestreden. Hoe sneller we deze nieuwe realiteit onder ogen zullen zien, hoe sneller we eigenlijk de machine terug op gang kunnen brengen. Het alternatief, de verdere sluiting, zal de economie en vooral dan ook de filmindustrie, onherstelbare schade aanbrengen. En dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

*** Train to Busan 2: Peninsula trailer ***

2 Comments

  1. Winnie

    Ik snap het probleem niet om een mondmasker te dragen in de bioscoop. Laat het gewoon een regel worden op alle plaatsen waar veel mensen samen komen. Gezond verstand.

    Reply
  2. Bener

    De eerste was een te gekke zombiefilm dus verbaast het me niks dat de tweede film ook goed scoort.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *