Indrukwekkende Penny Dreadful: City of Angels serie

De fans van “Penny Dreadful” zullen tevreden zijn dat er na het derde en laatste seizoen van de serie er nu een spin-off serie is genaamd “Penny Dreadful: City of Angels”, weliswaar met een volledige nieuwe cast gezien het een sprong in de toekomst maakt. De serie werd gecreëerd door John Logan, die ook al “Penny Dreadful” heeft gemaakt.

Korte inhoud: “Penny Dreadful: City of Angels” speelt zich bijna 50 jaar na de originele serie af, tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood in de jaren dertig. Het vindt plaats in 1938 in Los Angeles, een tijd en plaats ‘diep doordrenkt met Mexicaans-Amerikaanse folklore en sociale spanning’. De personages in de serie zijn verbonden in een conflict tussen de Mexicaanse folklore-godheid Santa Muerte (Lorenza Izzo), de verzorger van de doden en gids naar het grote hiernamaals, en haar spirituele zus, de demon Magda (Natalie Dormer), die gelooft dat de mensheid inherent slecht is en probeert haar punt te bewijzen.

Rechercheur Tiago Vega (Daniel Zovatto) en zijn partner, veteraan rechercheur Lewis Michener (Nathan Lane), krijgen de taak een gruwelijke moordzaak op te lossen en raken al snel verwikkeld in de geschiedenis van LA, evenals in het heden, als raciale spanningen, de dreigende oorlogsdreiging en nazi-samenzweringen dreigen hen te doen ontsporen bij iedere bocht.

De eerste reviews zijn vrij positief met naar verluidt leuke vertolkingen en heel wat plotwendingen. Het enige wat heel wat reviewers minder zint is de overvloed aan personages die allemaal de revue passeren in de eerste afleveringen en dat het zo een beetje teveel wordt. Qua kijkerscijfers scoort de serie 1/3 minder goed dan het eerste seizoen van “Penny Dreadful”, en dat is wel logisch gezien de makers met hun titel duidelijk willen verwijzen naar die andere serie en je hiermee dus niet noodzakelijk nieuwe kijkers zal aantrekken die “Penny Dreadful” niet hebben gezien. De serie is te zien op HBO.

*** Penny Dreadful: City of Angels trailer ***

4 Comments

 1. Jen

  Looks great, kunnen ze deze niet op Netflix zetten?

  Reply
 2. Lisa

  ziet er veelbelovend uit, leuke cast.

  Reply
 3. Bloody Mary

  Dit lijkt wel op een compleet andere serie die nog weinig te maken heeft met Penny Dreadful

  Reply
 4. Robin

  Weet je wat er hier ontbreekt? Eva Green.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.