De ‘Zack Snyder cut’ van Justice League komt naar HBO Max

Het zal er dan toch van komen. De fameuze Zack Snyder cut van zijn film Justice League (2017) , waarop hij werd vervangen door Joss Whedon, zou dan toch een release krijgen op HBO Max. Whedon had heel wat extra beeldmateriaal gemaakt en het eindresultaat werd door niemand gesmaakt. Maanden na de release kon regisseur Snyder zijn ongenoegen ook niet wegsteken en klonk de roep naar de Snyder cut van de film harder en harder.

Snyder maakte de aankondiging gisteren aan het einde van een Vero Watch Party voor zijn Superman-film Man of Steel (2013), samen met zijn vrouw, producer Deborah Snyder, en Superman zelf, Henry Cavill. De Justice League film had de Avengers film moeten zijn van DC maar dat werd het dus niet.

Als het gerucht zou kloppen zou de alternatieve Justice League versie er meer duister uitzien dan de huidige versie en eigenlijk beter aansluiten bij de wereld van Snyder. Ben Affleck en Gal Gadot begonnen in november te pleiten voor #ReleaseTheSnyderCut, en die hashtag bereikte de afgelopen dagen een koortsachtige hoogte met Aquaman-ster Jason Momoa die online schreeuwde: “Laat de F***ing Snyder Cut vrij.”. Ondertussen horen we dat Snyder de print aan het oppoetsen is, vandaar de releasedatum van 2021 op de nieuwe Warner Bros.-streamingdienst staat, die volgende week 27 mei zijn debuut maakt.

Kwatongen beweren al een tijdje dat Joss Whedon de verkeerde intenties had voor de film en hij niet wou dat deze DC film beter zou worden dan zijn Avengers film. Maar met de Snyder cut zullen we pas zien hoeveel de impact was van Whedon op het finale product. Het is ook zo dat de extended cut van Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) op meer bijval kan rekenen bij de fans dan de bioscoop-cut. Dus we zijn hoopvol, ook al verwachten we zelf geen mirakel. Het is een gevaarlijk spel die Snyder speelt want nu draagt hij alsnog geen schuld op de zwakke prestatie van de film. Als nu blijkt dat de nieuwe cut eigenlijk ook geen kl**** waard is, dan zal hij niet meer in de richting van Whedon kunnen kijken.

1 Comment

  1. Anthony

    Marketingtruuk, verwacht er maar niet teveel van.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *