Heavy Metal horror in We Summon the Darkness

Ik moet toegeven, het concept van We Summon the Darkness (2019) waarin een groep jonge vrouwen in de buurt komen van bijzonder gevaarlijke mannen en daarna moeten vechten om te overleven is iets wat bekend in de oren klinkt maar zot veel geslaagde films zijn er nooit geweest, buiten misschien Death Proof (2007) – en dan nog vonden we dit eigenlijk al geen goeie film. En dus hebben de makers van deze prent een beetje gespeeld met de conventies van het genre, zich een beetje inspirerend op retro hrrorfilm als The Void (2016).

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80 in het midwesten van de States waarin een dodelijke terreur wordt georchestreerd, vermoedelijk door een satanische cultus. Drie beste vrienden – Alexis (Daddario), Val (Hasson) en Bev (Amy Forsyth) – beginnen aan een roadtrip naar een heavy metal-show, waar ze een relatie opbouwen met drie aspirant-muzikanten. Later vertrekken ze naar één van de landhuizen van de meisjes voor een afterparty. Een nacht vol plezier en jeugdige losbandigheid neemt een dodelijke wending wanneer lichamen zich opstapelen, waarbij elke kant denkt dat de andere de moordenaar is.

De regie van de film is in handen van Marc Meyers, die verantwoordelijk is voor het niet onaardige Human Capital (2019) en My Friend Dahmer (2017). In de hoofdrollen zien we Alexandra Daddario, Maddie Hasson, Amy Forsyth en jawel, Johnny Knoxville als zelfingenomen pastoor van televisie-evangelisten. Een rol die misschien ietwat buiten zijn register ligt en daarom zo boeiend om te zien. Het script werd geschreven door Alan Trezza die sommigen onder jullie nog wel zullen kennen van zijn werk in Burying the Ex (2014).

We Summon The Darkness is het soort film die ervan geniet om de verwachtingen van het publiek te ondermijnen. Alles is mogelijk in deze prent, met uitzondering van veel politiek correcte boodschappen. Ook al vermoed ik dat de vrouwen hier wel sterk uit de hoek zullen komen. Daddario en Hasson zijn twee sterke actrices die ik graag aan het werk zie. Het is duidelijk bij het zien van de beelden dat ze allebei van deze rollen hebben genoten, wat bewijst dat hun bereik veel verder reikt dan wat we misschien eerst konden vermoeden. Het is een midnight horrorfilm die zichzelf niet al te serieus wil nemen en dat kan alleen maar het plezier vergroten. Normaal zou We Summon The Darkness deze zomer bij ons op Blu-ray moeten verschijnen, we houden het in de gaten.

*** We Summon the Darkness trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.