Liam Neeson in remake van De Zaak Alzheimer

De Zaak Alzheimer (2003), één van de best bezochte Belgische films aller tijden krijgt een Amerikaanse remake, en dan nog wel met Liam Neeson in de hoofdrol. Meer nog, Memory zal geregisseerd worden door Casino Royale regisseur Martin Campbell. Of er ook een Belgisch kantje aan de productie zal zitten is nog af te wachten.

Korte inhoud ‘De Zaak Alzheimer’: Vincke (Koen de Bouw) en Verstuyft (Werner De Smedt) zijn het beste recherche-duo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen. Het spoor leidt naar de huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir). Ledda lijdt aan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en krijgt het steeds moeilijker om zijn opdrachten uit te voeren. Als hij bovendien doorkrijgt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtsspelletje besluit hij achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Vincke en Verstuyft hebben de handen vol om het kluwen van intriges, afrekeningen en netwerken te ontwarren en te vermijden dat er nog doden vallen.

De oorspronkelijke film is gebaseerd op het boek van Jef Geeraerts en draait eigenlijk rond de twee agenten die een hitman willen opsporen. Met Liam in de hoofdrol zou het accent meer komen te liggen op de hitman. Het script zal geschreven worden door Dario Scardapane.

Liam is vorig jaar door het oog van een storm gegaan in een racisme debacle nadat hij in een interview een duister verhaal had gedeeld over zijn verleden waarmee hij ‘haataanvallen’ wou verwerpen. De boodschap kwam echter nooit aan net omwille van de woorden die uit zijn context werden gesleurd en waarbij de indruk werd gegeven dat Liam een (halve) racist was. Gelukkig voor hem heeft dit incident – in een wereld waarin mensen ontslagen worden omwille van een foute grap op Twitter zo’n 10 jaar geleden – niet meteen invloed gehad op zijn carrière. De man trekt nog altijd volk naar de bioscoop en hij is een beetje de go-to-star voor alle actiefilms met een iets ouder hoofdpersonage.

Wanneer de film zal uitkomen is op dit ogenblik nog niet bekend, wel is zeker dat met Martin Campbell en Neeson aan boord we hier zeker wel spreken van een big budget Hollywood film.

1 Comment

  1. Fabian

    Ik heb die film dus nog nooit gezien, moeten ze misschien maar eens op Play zetten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *