Downhill met Will Ferrell en Julia Louis-Dreyfus

En hier is Downhill (2020), de Engelstalige remake van het Zweedse Turist (2014) (ook bekend als Force Majeure) van Ruben Östlund. De enige acteur die opnieuw in dit drama opduikt is Kristofer Hivju. Eigenlijk raad ik jullie toch wel het origineel aan, want Will Ferrell brengt misschien iets teveel komedie in dit verhaal, daar waar het origineel eigenlijk een drama was die heel authentiek overkwam.


© Fox Searchlight Pictures

Korte inhoud: Pete (Will Ferrell) gaat met zijn vrouw (Julia Louis-Dreyfus) en kinderen op skivakantie naar de Alpen. Daar weten ze ternauwernood aan een lawine te ontkomen. De harmonie in het gezin is echter verstoord nadat Tom tijdens het incident koos om op een laffe en egoïstische manier het hazenpad te kiezen en zijn gezin achter te laten. Allen worden ze met hun gevoelens en leven geconfronteerd.

In de andere rollen zien we Miranda Otto en Zach Woods. De realisatie lag in handen van Nat Faxon en Jim Rash. Scenarist Jesse Armstrong zou het script hebben bewerkt. Op 14 februari 2020 komt de film uit in de States en waarschijnlijk nadien bij ons.

*** Downhill trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.