Het heerlijk donkere en campy Chilling Adventures of Sabrina seizoen 3 op Netflix

Eind deze maand brengt Netflix het derde seizoen uit van “Chilling Adventures of Sabrina”. De bovennatuurlijke serie keert terug voor acht nieuwe afleveringen, die feitelijk de eerste helft van het tweede seizoen van de show vormen. Ik weet het, het is verwarrend.

De streamingdienst splitste de langverwachte comic-adpatatie op, zodat het eerste seizoen van de show in tweeën werd gedeeld. “Deel 1” was de eerste 11 afleveringen die werden uitgebracht in oktober 2018, terwijl “Deel 2” de laatste 9 afleveringen van dat eerste seizoen was die werden uitgebracht in april 2019. Dus ondanks de notatie van “Deel 2” zijn we eigenlijk pas nu net in seizoen 2 van ‘Chilling Adventures of Sabrina’. Iedereen nog mee? De reden voor deze verhakking is dat Netflix de serie heeft overgekocht van CW Television Network (CBS+Warner), wat eigenlijk een spinoff was van “Riverdale” (het speelt zich af in dezelfde omgeving), en de serie in een meer Netflix-jasje te steken. Dit wil zeggen dat de streamingdienst geen heil ziet in series waar één seizoen meer dan 20 episodes telt. Het moet gezien worden als ‘quality above quantity’.

Hoe dan ook, Sabrina is best wel een leuke en stijlvolle serie (vol met prachtige schilderstukken van Clive Barker). het draait allemaal rond Sabrina Spellman (Kiernan Shipka), die haar dubbele aard moet weten te verzoenen als een heks en half sterfelijk wezen, terwijl ze vecht tegen de kwade krachten die haar, haar familie en de mensen rondom haar. Eén van de meer intrigerende elementen uit de serie is hoeveel de personages zelf niet weten wie hun vijanden zijn. Zelfs een figuur zo machtig als pater Blackwood is zich niet volledig bewust van welke krachten belangstelling tonen voor Sabrina. En Sabrina zelf worstelt om haar plaats te vinden in een wereld die haar tegelijkertijd verder in het rijk van Satan duwt.

In de rol van de boyfriend van Sabrina zien we Ross Lynch, één van Sabrina’s heksen-tantes Hilda Spellman wordt gespeeld door Lucy Davis, Sabrina’s neef Ambrose Spellman wordt dan weer vertolkt door Chance Perdomo en Mary Wardwell aka Madam Satan wordt dan weer gespeeld door Michelle Gomez.

2 Comments

  1. Julie

    Riverdale vond ik wel een leuke serie, misschien moet ik maar eens Netflix aanschaffen want deze is me onbekend.

    Reply
  2. Conan the Librarian

    Ik heb het eerste seizoen gezien en is wel ‘ok’. Deed me denken aan Buffy the Vampire Killer.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.