The Invisible Man lijkt beter dan The Mummy

Na een geflopte poging met The Mummy (2017) om van monsters superhelden te maken in een Dark Universe, neemt Universal de klassieke monsters terug naar hun horror-roots met The Invisible Man. Dit een jaar nadat ze besloten om de stekker uit het horror-ensemble te trekken. En de eerste beelden van The Invisible Man (2020) zien er goed uit. Spijtig van die saaie poster.

Korte inhoud: Cecilia (Elisabeth Moss) zit gevangen in een relatie met Adrian (Oliver Jackson-Cohen) een gewelddadige en controlerende wetenschapper. Op een nacht ontvlucht ze haar vriend en weet ze zich, met behulp van haar zus (Harriet Dyer) en vriend (Aldis Hodge), te verstoppen. Wanneer haar ex zich van het leven berooft denkt ze haar leven eindelijk te kunnen verder zetten. Tot haar verstand op de proef wordt gesteld wanneer zich een reeks bizarre gebeurtenissen voordoet en de levens van haar naasten in gevaar zijn.

Ik ben onder de indruk van de trailer, het ziet er verdomd beter uit dan wat ik had verwacht. Ik moet wel toegeven, de laatste 20 seconden van de trailer spoilen wel veel van het verhaal dus zou ik zelfs aanraden de trailer maar half te bekijken. De regie van de film is in handen van Leigh Whannell, die eerder al indruk had gemaakt met Upgrade (2018), alsook Insidious: Chapter 3 (2015). Hij schreef tevens zelf het script, half gebaseerd op de roman van H.G. Wells

Indien de Dark Universe wel was geslaagd en The Mummy in hit, dan hadden we nu misschien een Invisible Man met Johnny Depp. De casting lijkt in de trailer in ieder geval goed te werken, ook al had de regisseur toch graag een bekende kop als de villain van het verhaal, en daarvoor dacht hij aan Armie Hammer of Alexander Skarsgard, maar het werd uiteindelijk de vrij onbekende Oliver Jackson-Cohen die te zien is in de horror-serie “The Haunting of Hill House”. Elisabeth Moss kennen we uiteraard allemaal van de top-serie The Handmaid’s Tale. Een geweldige actrice die ik nog meer op het witte doek wil zien.

In in interview op Entertainment Weekly zei Whannell het volgende over de film: “Het beeld van de onzichtbare man in de zwevende regenjas en de zwevende zonnebril is er een die duidelijk in het publieke bewustzijn is geëtst. Ik wilde daar een beetje vanaf komen en iets maken dat echt modern, echt gegrond of zo gegrond is als je maar kunt zijn als je te maken hebt met een concept als ‘The Invisible Man’. Gewoon iets dat echt gespannen en eng was op een manier die The Invisible Man nooit eerder is geweest.” Een toch wel kleine steek naar Hollow Man (2000) van Paul Verhoeven.

The Invisible Man zou op 28 februari 2020 in de zalen moeten komen in de States, en op 4 maart 2020 bij ons.

*** The Invisible Man trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *