Zal See op Apple TV+ de plaats innemen van Game of Thrones?

En nu Netflix de ene film en serie na de andere op hun platform zwieren en op 12 november 2019 Disney + in actie zal treden, zien we nu ook dat Apple TV + zich in de strijd gooit voor de tv-kijker. En het was nodig want de laatste maanden was het eigenlijk nog vrij onbekend wat hun programmatie zou zijn. Maar als er één ding is dat de nieuwe streamingdienst van Apple duidelijk wil maken is dat ze bezig zijn met filmische series met een hoog ‘production value’ (alsof Netflix dat niet zou doen; maar dit terzijde). En hun eerste serie die dat in de verf moet zetten is “See” (2019), de nieuwe post-apocalyptische sci-fi / fantasy-serie over een toekomstige menselijke beschaving die hun gezichtsvermogen hebben verloren.

Korte inhoud: In de verre toekomst heeft het menselijk ras het gezichtsvermogen verloren en wordt de samenleving achtergelaten om nieuwe manieren te vinden om te communiceren, te bouwen, te jagen en te overleven. Ondertussen krijgt de vrouw van de blinde krijger Baba Voss (Jason Momoa) en tevens hoofd van Alkenny Village, een tweeling. Tot verbazing van zijn stam kan de tweeling zien. Terwijl het woord zich verspreidt, krijgt het de aandacht van een cynische stam en zijn koningin (Sylvia Hoeks) die voor niets stopt om de tweeling in handen te krijgen. Om zijn kinderen te beschermen, wordt Voss gedwongen op zijn instinct te vertrouwen en moet hij collega-stammen verzamelen om de koningin en haar tirannieke cultus neer te halen voordat ze de kinderen kunnen vangen.

Het lijkt wel het Christus verhaal, met Jozef en Maria die hun boorling (~ die het licht zal brengen in het leven) willen beschermen van Herodes I die alle kinderen in Bethlehem van twee jaar en jonger wou vermoorden om zo een toekomstige nieuwe koning uit te roeien. De serie is gemaakt door Easter Promises scenarist en “Peaky Blinders”-maker Steven Knight, en de regie is afkomstig van Constantine en The Hunger Games: Catching Fire-regisseur Francis Lawrence. Deze post-apocalyptische serie lijkt op zich ook iets goedkoper dan “Game of Thrones”, gezien het zich afspeelt in grotten en wildernis, met kleding die voornamelijk bestaat uit huidenvellen of hedendaagse kledij die die ze op hu weg hebben gevonden. Een soort Mad Max in de wildernis, maar dan niet gemotoriseerd. En toch probeert de serie met zijn ‘fantasy vibe’ een beetje de plaats in te vullen van GoT.

In See zou een dodelijke uitbraak de mensheid in de 21e eeuw hebben verwoest en liet een wereldwijde bevolking van slechts 2 miljoen blinde mensen achter en de kracht van het zicht is dus een beetje het mirakel als vruchtbaarheid in Children of Men (2006). Het concept van diegene die kan zien in een rijk van blinden is trouwens niet nieuw; zo was er eerder al de thriller Blindness van Fernando Meirelles. Maar goed, zo goed als alles is al op één of andere manier verteld en het is de manier waarop je iets verteld dat van belang is. De trailer lijkt niet meteen buitengewoon origineel, maar het heeft wel een sterke cast met Momoa, Sylvia Hoeks en Alfre Woodard. Wij zien hier echt wel benieuwd naar. De serie is vanaf deze maand te bekijken op Apple TV+.

*** See trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.