Training Day prequel in de maak

Warner Bros. heeft op Black List-scenarist Nick Yarborough kunnen strikken om een prequel te schrijven van het misdaad drama Training Day (2001) met Denzel Washington (die hiervoor een tweede Oscar won) en Ethan Hawke (kreeg een Oscar-nominatie voor Beste Bijrol), naar een script van David Ayer. De film was een financieel succes maar gezien de afloop van het verhaal kwam er ook geen sequel.

De prequel zou zich bijna tien jaar eerder ontrollen sinds de gebeurtenissen in de film van 2001, ergens rond eind april 1992, twee dagen voordat het Rodney King-incident gebeurde. In Los Angeles waren de spanningen hoog opgelopen en dit vooral was de druppel die leidde tot de L.A.-rellen. Het nieuwe verhaal zou een jongere versie van Alonzo Harris volgen.

Gezien het verhaal zich tien jaar eerder zou plaatsvinden, betekent dit dat Warners op zoek is naar een acteur van ongeveer 36 jaar oud. De zoon van Denzel, John David Washington, die onlangs te zien was in Spike Lee’s BlacKkKlansman (2018), is momenteel 35 jaar oud en hij treky op twee druppels op zijn vader. Hij filmt momenteel de hoofdrol in Christopher Nolan’s Tenet (2020) … die ook wordt gemaakt door Warner Bros. en dus zou de link wel snel gelegd kunnen worden. Gezien ze niet kunnen teruggrijpen naar de oorspronkelijke cast zou een familieband toch op z’n minst een logische keuze kunnen zijn. Anderzijds weet ik niet of John David wel in de voetsporen van zijn vader wil stappen. Momenteel levert hij knap werk op zijn eigen benen en slechts weinigen hadden het verband gelegd dat hij ‘de vader van’ was.

Het project bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, dus is er nog geen regisseur aan verbonden. Het valt nog te bezien of Antoine Fuqua of David Ayer betrokken willen zijn met de prequel, maar het is mogelijk dat ze allebei als uitvoerende producenten zouden kunnen terugkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *