Guy Ritchie keert terug naar zijn roots in The Gentlemen

Als je een fan bent van Guy Ritchie, dan is deze film waarschijnlijk iets voor u. Ritchie is wat mij betreft een talentvol regisseur ook al is hij de laatste jaren toch wel iets van een hit-and-miss regisseur geworden. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Sherlock Holmes en Snatch waren knappe films, maar wat doe je met films als RocknRolla, Revolver en Swept Away. Ritchie is de laatste jaren meer de commerciële toer willen opgaan en deze nieuwe film, The Gentlemen (2020), lijkt een beetje van een terugkeer naar zijn roots – weliswaar met een bijzonder knappe cast.

Korte inhoud: De Amerikaanse expat Mickey Pearson (Charlie Hunnam) zit reeds lang in de marijuana-handel. Nu vindt hij het tijd om eruit te stappen en wil hij zijn imperium verkopen. Hij vindt potentiële kopers in een miljardairs dynastie afkomstig uit Oklahoma.

De filmmaker heeft de afgelopen jaren voor meer commerciële opties gekozen met titels als The Man from U.N.C.L.E. (2015) , King Arthur: Legend of the Sword (2017) en Disney’s live-actie van Aladdin (2019), maar zijn nieuwe film ziet eruit als een terugkeer naar zijn oude vorm. De eerste trailer is vintage Ritchie met dit verschil dat de misdaadfilm deze keer met heel wat Amerikaanse acteurs is in plaats van Britten.

In de cast zien we ondermeer Matthew McConaughey, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell en Hugh Grant. Kate Beckinsale werd oorspronkelijk gecast maar viel na 2 dagen in de productie uit en werd op het laatste moment vervangen door Michelle Dockery. Naar verluidt zou een familielid onwel zijn geworden. Uiteraard ruikt dit naar een bullshit reden en heeft waarschijnlijk wel iets te maken met de foto’s fie zijn uitgelekt door The Sun terwijl ze aan het zoenen is met Jack Whitehall. Kate scheidde drie jaar geleden van regisseur Len Wiseman waarmee ze 12 jaar lang mee was getrouwd.

Ik hou van de trailer en sta te popelen om de film te zien. Ik ben geen fan van Aladdin, maar vond King Arthur nog wel een ‘ok’ film. Het zijn vooral de karakters die gewoon te gek zijn in zijn films. En in deze trailer lijkt Hugh Grant wel een beetje de show te gaan stelen. The Gentlemen komt op 24 januari 2020 uit in de States en nadien bij ons.

*** The Gentlemen trailer ***

2 Comments

 1. Vince

  Ik ben verzot op deze trailer. Guy Ritchie maakt op z’n minste leutige films. Ik ben fan!

  Reply
 2. Govert

  Tja zoals het vroeger was
  Lock en stock deel 4

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *