Birds of Prey draait dus vooral rond Harley Quinn

Dit wordt een bizarre film. Warner Bros heeft zonet een nieuwe trailer uitgebracht en ik weet tot op dit ogenblik nog steeds niet of het nu een film is over Harley Quinn dan wel over de “Birds of Prey”. De makers zijn er zelfs nog niet uit want het beestje heeft 2 titels: Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020). Als ik naar de trailer kijk heb ik toch het gevoel dat het voornamelijk een Harley show is geworden en de rest van de karakters doet dienst als edelfiguratie.

Korte inhoud: ‘Birds of Prey’ volgt Harley Quinn (Margot Robbie), die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster Black Mask (Ewan McGregor). Hierbij krijgt ze al snel te maken met enkele andere sterke vrouwen; Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Cassandra Cain (Ella Jay Basco) en Renee Montoya (Rosie Perez).

Harley Quinn was het meest geslaagde karakter in dat gehele Suicide Squad (2016) avontuur, dus was het een beetje logisch dat ze nog iets met haar zouden aanvangen. Maar waarom deze film niet gewoon Harley of Quinn noemen. Wanneer je een ensemble film wil brengen, dat moet je voldoende gewicht geven aan de andere karakters en dat was hier niet het geval. Je weet niet eens de namen van de ondersteunende personages. Maar goed, dit is de eerste trailer en Quinn is het enige karakter die de massa kent, dus op dit ogenblik weten we nog niet hoe regisseuse Cathy Yan en scenariste Christina Hodson deze prent hebben aangepakt. En hoe gaat dit anders zijn dat het opkomende Gotham City Sirens.

Ik hoop één ding, en dat is dat Birds of Prey een goed verhaal weet te vertellen en niet gewoon een pamflet is voor vrouwen-emancipatie en de rechten van de LGBT+ community. Het was tevens nog niet zo lang geleden dat DC uitpakte met het feit dat Black Mask een homoseksueel karakter was. Ik heb de strips niet gelezen maar op de wiki-pagina van Black Mask lees ik niks over zijn geaardheid. En in alle eerlijkheid … I DON’T CARE. Maak een goed personage, punt. Zijn geaardheid is bijkomstig. Dergelijke zaken zal sowieso terugkomen als een boemerang. Bij Black Mask duurde het trouwens niet zo lang want de film kreeg al kritiek van LGBT+ community omdat Ewan zijn rol te flamboyant zou spelen in de eerste trailers. Het is om van te huilen soms.

Deze film komt tevens rechtstreeks uit een verwarrende Suicide Squad, dus misschien is het wel geen slecht idee om alles niet al te ingewikkeld te maken. Hou het plot eenvoudig en zet een aantal sterke karakters neer. De trailer werkt niet echt voor mij, na het zien weet ik zelfs niet waarom ik naar deze film zou gaan. Het lijkt een samenraapsel van ‘in your face’ Harley shots, maar ik ben niet aangetrokken tot het geheel.

De film heeft 75 miljoen dollar gekost in productie en moet minstens 150 miljoen opbrengen voor een break-even, iets wat deze prent wel met gemak zal bereiken, maar hte zou me verbazen dat het meer zal opbrengen dan Suicide Squad. Ik kijk eigenlijk meer uit naar Suicide Squad 2 (2021). Laten we hopen dat deze Birds geen schaduw werpt op deze sequel. DC heeft echt wel nood aan een paar goeie comic adaptaties. Birds of Prey is vanaf 12 februari 2020 bij ons in de bioscoop.

*** Birds of Prey trailer ***

1 Comment

  1. Ichsuka

    Niemand weet wat Birds of Prey zijn, en na het zien van deze trailer weten ze het nog minder …

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *