The Irishman zou wel eens de film van het jaar kunnen zijn

Martin Scorsese‘s The Irishman (2019) heeft zijn eerste persvisies achter de rug in de States en na 56 reviews staat de teller op 100% bij Rotten Tomatoes. Niets anders dan lof voor wat schijnbaar een nieuw meesterwerk is van de misdaad-regisseur bij uitstek. Maar ook de vertolkingen worden geprezenn zowel van Robert De Niro, Al Pacinoen zeker over van Joe Pesci. Spijtig genoeg is er bij ons nog steeds geen duidelijkheid of deze Netflix film ook een plaats zal krijgen in het bioscoop-circuit. Wij hadden eerder nog een email gestuurd naar distributeur Kinepolis, maar die wisten nog van toeten of blazen. Wat ze ons wel konden verzekeren was dat d Buurtpolitie-film wel op het programma stond. Ik zal het aan mijn grootmoeder vertellen.

Korte inhoud: ‘The Irishman’ volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Het grootste puntje van kritiek is uiteraard de digitaal de-aging techniek. Maar wat vele recensenten schijnen te zeggen is dat je het na een tijdje erbij neemt, zeker als je in ruil deze 3 acteurs aan het werk kan zien doorheen verschillende periodes in hun leven. Zelfs over de lange duurtijd van 209 minuten (Dat is 3 uur 29 minuten!) vond niemand het een minuut te veel. Datzelfde kon ik bijvoorbeeld al niet zeggen van het veel te lange It Chapter Two (2019). De productie van de film duurde 108 dagen met een productiebudget van 159 miljoen dollar en dat is toch wel een pak geld voor Netflix om dat op tafel te leggen terwijl alle andere studies het project jarenlang liks hebben laten leggen. En misschien met een goeden reden want de de-aging techniek stond nog in zijn kinderschoenen, was duur en de resultaten was niet altijd even overtuigend. We zullen er wel wat moeten aan wennen, maar het komt goed.

Op 27 november zou de film in ieder geval op Netflix moeten verschijnen. Ik hoop alsnog op een bioscooprelease.

***Related Post***
18/09/2019: De Niro, Pesci en Pacino worden de-aged in The Irishman van Martin Scorsese


*** Q & A met cast, producer en regisseur ***

1 Comment

  1. Damian

    Joe Pesci simply doesn’t give a shit 😀
    Ik kijk zo uit naar deze film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *