Nieuwe The Last of Us 2 trailer met een eerste blik op Joel

En terwijl wij maar zitten te wachten op The Last of Us filmadaptatie – die nog steeds geen regisseur of cast heeft, krijgen we in februari 2020 eindelijk het langverwachte The Last of Us: Part II (2020) game, de opvolger op wat misschien wel het beste filmische game is van de laatste 10 jaar.

De reden waarom de productie niet op gang raakt heeft misschien wel alles te maken met Neil Druckman die het game heeft geregisseerd en ook het eerste script heeft geschreven voor de filmadaptatie. Ik vermoed dat het project een prijskaartje heeft van +150 miljoen dollar en dat Ghost House Pictures en Naughty Dog niet meteen een partner vinden om de film op de been te krijgen met iemand aan het roer als mogelijk regisseur zonder enige echte filmervaring. Neil Druckman staat dan ook niet te springen in een adaptatie zonder hem achter de camera en ik vermoed dat Naughty Dog wel loyaal blijft tegenover de man die één van de meest succesvolle games van de laatste jaren heeft gemaakt en nu dus ook ‘part 2’ heeft ingeblikt.

Anderzijds zijn er wel voldoende kandidaten. Hugh Jackman en Gerard Butler zijn in ieder geval kandidaten om de rol van Joen te vertolken. Voor Ellie is het wel wat dubbel, want een paar jaar geleden leek Anne Winters de perfecte kandidate maar is ondertussen al 25 jaar oud en dat is toch wel wat oud voor de rol. Ik zou dan eerder gaan voor Millie Bobby Brown, Veronika Bonell of Maya Hawke.

De nieuwe game-trailer is eigenlijk meer van een teaser want heel veel komen we niet te weten. Het leuke hieraan is dat we ook voor het eerst een beeld krijgen van Joel. Die twee vormen echt wel een team, want er zijn nu eenmaal limieten aan de geloofwaardigheid om een meid op te voeren van nog geen 50kg die mannen van 80-90kg zomaar uitschakelt. De beelden zien er wederom geweldig uit en ik kan niet wachten om opnieuw in deze wereld te duiken. Toch zit ik een beetje met een dubbel gevoel omdat ik vond dat het verhaal eigenlijk een perfect einde had en dit een beetje voelt als een overbodig vervolg. Maar goed, het zou toch wat triestig zijn mocht je nooit een sequel kunnen breien aan een uitstekende game.

*** The Last of Us 2 trailer ***

1 Comment

  1. Derrick

    Mensen moeten dit game spelen, de filmversie zal nooit dezelfde ervaring geven als de game. En het moet inderdaad héél véél kosten om die film te maken.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *