Ford v Ferrari van James Mangold lijkt op Oscar-materiaal

20th Century Fox heeft gisteren de 2de trailer uitgebracht van Ford v Ferrari (2019), de nieuwe film van James Mangold (Walk the Line, Logan). Het ligt een beetje in de lijn van die andere racefilm Rush (2013) van Ron Howard over de rivaliteit tussen James Hunt en Niki Lauda.

Korte inhoud: Film over het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en autocoureur Ken Miles (Christian Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

Deze film had 5 jaar geleden al gemaakt moeten zijn met regisseur Joseph Kosinski die Tom Cruise en Brad Pitt in de hoofdrollen had willen zien. Maar dit zijn twee drukke mensen en indien er wat verschuivingen zijn in de planning dan kan het wel eens gebeuren dat een project ‘on hold’ blijft en opnieuw opgepikt wordt door een ander team. En dit zijn waardige substituten, ook al was het wel eens leuk geweest om Pitt en Cruise samen in een film te zien.

Maar gezien de late relase date heeft het er alle schijn van dat deze film gepushed zal worden voor de Oscars. En dat was zo ook wel de toon nadat de film in première is gegaan op het filmfestival TIFF. Niet alleen werd de film geprezen maar ook de knappe vertolkingen van beide acteurs. Het is ook een film die een breed publiek zal aanspreken en wel eens indruk zou kunnen maken aan de box-office.

Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog rollen voor Jon Bernthal, Josh Lucas en Caitriona Balfe. Ford v Ferrari zou in november bij ons moeten uitkomen.

*** Ford v Ferrari trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *