Bombshell over het Fox News #MeToo schandaal met Margot Robbie, Nicole Kidman en Charlize Theron

Een film maken met Margot Robbie én Charlize Theron én Nicole Kidman, daar hoef je al niet teveel promotie voor te maken want deze film zal zichzelf wel verkopen. Neem daar nog bij dat het een film is gebaseerd op een controversieel waargebeurd #MeToo verhaal in regie van een bekwaam cineast genaamd Jay Roach (Meet the Parents, Trumbo), dan is Bombshell (2019) toch wel iets om naar uit te kijken ook al lijkt het me eerder een soort tv-drama dan echt een potentiële Award-film.

Korte inhoud: ‘Bombshell’ vertelt het waargebeurde verhaal over de rise en fall van Roger Ailes (John Lithgow), de voormalig topman van nieuwzender Fox. Roger weet zich op te werken tot de top in de media en wordt gezien als de veroorzaker van de giftige mannelijke cultuur die heerste bij Fox News. Een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson (Nicole Kidman) en Megyn Kelly (Charlize Theron), besluit hem vervolgens aan te klagen voor seksuele intimidatie, wat resulteert in zijn ondergang.


© 2019 Lionsgate

Margot Robbie speelt het enige uitgevonden personage in de film en dus lijkt ze gewoon ook op Margot Robbie, maar ik ben echt wel onder de indruk van Charlize Theron die op twee druppels water lijkt op Megyn Kelly (pic01, pic02, pic03, pic04). Dit is een teaser trailer en uiteindelijk zien we haar nog niet acteren, maar enkel en alleen al het shot in de lift is gewoon echt wel spot on. Ik hoop alleen dat het geen face-swap is want tegenwoordig kom je het overal tegen dat iemand gezicht gekopieerd wordt op een andere acteur. Anderzijds zie ik weinig gelijkenissen tussen de echte Gretchen Carlson en Nicole Kidman, maar met een dergelijke plastieken neus en opgestoken jukbenen, kan je gewoon niet anders dan lijken op … Nicole Kidman.

Het is bijna twee jaar geleden dat de eerste beschuldigingen tegen Harvey Weinstein het daglicht zagen, waardoor de sluisdeuren van de #MeToo-beweging werden geopend en een stortvloed van beschuldigingen de ronde deden op social media en uiteindelijk in mainstream nieuwszenders en kranten. Maar veel films over #MeToo zijn er uiteindelijk niet gemaakt. En is ook een beetje logisch want het zijn niet meteen verhalen dat veel vrouwen in kwestie opnieuw willen gaan beleven op het witte doek. De enige film die ik me kan herinneren was deze met Gerard Depardieu in in de DSK film Welcome to New York (die uiteindelijk nog een pre-Weinstein film was). Deze Bombshell lijkt de eerste “kwalitatieve” #MeToo film. Hoewel, deze film komt in de nasleep van de -delige miniserie The Loudest Voice met Russell Crowe als Roger Ailes en Naomi Watts als Gretchen Carlson. Een serie die eigenlijk op de ballen trok dus hopelijk in deze film toch beter.

Ik vermoed dat we in de toekomst nog heel wat #MeToo films te zien zullen krijgen, maar de enige film die ik misschien nog interesse in zou hebben om te zien is deze van Weinstein, en dan vooral ook met al die A-List acteurs en ster-regisseurs die wisten wat er gaande was maar zwegen om geen stokken in de wielen van hun carrière te steken. Bombshell komt in december van 2019 uit in de States.

*** Bombshell trailer ***

1 Comment

  1. Damien

    Moeten ze daar nu echt een film over maken, hadden misschien inderdaad een film moeten maken over Weinstein.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *