Gerard Butler vecht voor zijn leven in Angel Has Fallen

In Olympus Has Fallen (2013) werd de ex-agent van de geheime dienst Mike Banning (Gerard Butler) gedwongen op de president te beschermen en het Witte Huis terug in te nemen van een groep terroristen. Hij kreeg hierbij de hulp van speaker Allan Trumbull (Morgan Freeman) die fungeerde als Vice President in Londen Has Fallen (2016). Die film verhoogde de inzet voor Banning, die te kampen had met een complot om een groot aantal wereldleiders te vermoorden. In Angel Has Fallen (2019) moet Banning nu niet de wereld gaan redden, dan wel zijn eigen leven.

Korte inhoud: Na de gebeurtenissen uit ‘London has Fallen’ wordt geheim agent Mike Banning beschuldigd van poging tot moord op de President Allan Trumbull . Wat volgt is een ware klopjacht door zijn eigen collega’s en de FBI. Mike moet zich haasten om zijn naam te zuiveren en proberen de echte dreiging te ontmaskeren.

Eigenlijk was dit een vrij logische keuze om de inzet niet nog groter te maken, maar om het deze keer misschien iets meer character-driven te houden. En zoals we kunnen zien in de nieuwe trailer, kan Banning alle hulp gebruiken die hij kan krijgen als hij deze manhunt wil overleven. Herinneringen aan The Fugitive (1993) komen plots terug. Banning krijgt hulp van zijn vrouw (Piper Perabo – en dus niet Radha Mitchell) en zijn vader (Nick Nolte). In de film zien we ook Danny Huston en Lance Reddick.

De film werd geregisseerd door Antoine Fuqua, de tweede door Babak Najafi en deze derde film lag nu in de handen van Ric Roman Waugh (Felon, Shot Caller), die ook het script heeft geschreven van de 80 miljoen dollar film. Dit is een pak geld voor een film waarvan de eerste wereldwijd maar 170 miljoen kon vergaren en de tweede 205 miljoen dollar. Een film moet minstens dubbel zoveel opbrengen dan het productiebudget en ik weet niet of dit een evidentie is voor deze film. Ik denk dat meer mensen zitten te wachten op een vervolg op Den of Thieves (2018) dan een nieuwe ‘has fallen’ film. Kinepolis Film Distribution zou de film bij ons moeten uitbrengen ergens eind augustus.

*** Angel Has Fallen trailer ***

2 Comments

  1. Kons

    Trailer ziet er beter uit dan de twee voorgaande films.

    Reply
  2. Sam

    Sterke trailer, goede zaak dat ze telkens een nieuwe regisseur proberen tot het uiteindelijk ooit goed zal worden.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *