Guillermo del Toro’s Scary Stories maakt indruk op pers en publiek

Je zou denken dat de zomer eigenlijk bestemd is voor films als Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019), maar deze Scary Stories to Tell in the Dark (2019) van André Øvredal (Trollhunter, The Autopsy of Jane Doe) laat zich niet wegzetten door dat blockbustergeweld en maakt zijn openingsdebuut met 24 miljoen dollar en daarmee zitten ze dicht bij hun productiebudget van 28 miljoen dollar.

Korte inhoud: Stella (Zoe Margaret Colletti) is een jong meisje dat nog steeds wordt achtervolgd door de verdwijning van haar moeder op de avond van Halloween – een incident waarvan ze vermoedt dat haar vader meer weet dan dat hij toegeeft. Jaren later zijn Stella en haar vrienden betrokken bij een Halloween-grap tegen de bully van school Tommy Milner (Austin Abrams), die verkeerd afloopt. Maar zijn ze echt in de fout gegaan of was het het werk van een wraakzuchtige geest – een vrouwelijke geest die haar enge verhalen gebruikt om te jagen op een groep tieners, wanneer ze beginnen met het onderzoeken van de verdwijning van meerdere kinderen?

De film werd geschreven door Dan en Kevin Hageman (~The Hageman Brothers) en zij hebben zich dan weer gebaseerd op de roman van Alvin Schwartz gepubliceerd in 1980. Guillermo del Toro is de producer van de film en voorbije maanden was hij echt wel in de weer om de film te promoten, want ondanks dat hij een filmgenie is, brengen zijn films eigenlijk niet zo zot veel op aan de box-office. Laten we hopen dat het succes van deze prent een beetje op hemzelf kan stralen want dat heeft hij nu echt wel nodig.

En zo hebben we meteen ook mogelijks een tweede horrorfranchise die zich afspeelt tijdens Halloween. Op Rotten Tomatoes heeft de film een fresh rating score van 80%. Toch zijn er ook hier en daar wel wat valse noten te horen. Het magazine Bloody Disgusting vaak heel goed werkt voor meerdere scènes maar tussen die momenten van angst veel vulling zit, met overdreven expositie en middelmatige karakterontwikkeling. Wij moeten de film nog gaan zien, dus de review zal nog wel volgen. De film komt bij ons uit op 21 augustus 2019.

*** Scary Stories to Tell in the Dark trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    De film had relatief weinig competitie, want wie zit er eigenlijk nog te wachten op een zoveelste Fast & Furious film?

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *