Officiële The Addams Family trailer

We hebben het nog niet gehad over de nieuwe officiële trailer voor MGM’s The Addams Family (2019). Het is zeker een verbetering ten opzichte van de eerste trailer, en ik denk wel dat deze film zijn publiek zal vinden. Op het eerste gezicht is het een verhaal over een niet-traditionele familie die volkomen gelukkig is met de manier waarop de dingen zijn, maar stuiten op vooroordelen wanneer ze in contact komen met de ‘normale’ wereld. Dat klinkt als een geweldig uitgangspunt voor een kinderfilm waar volwassenen ook van kunnen genieten (en hopelijk van kunnen leren). En van wat je kan uitmaken uit de trailer zit de film boordevol film-referenties van Frankenstein tot en met It van Stephen King. Toch ben ik niet helemaal verkocht door de animatiestijl.

Korte inhoud: Het leven van de familie Addams – Pugsley (Finn Wolfhard), Morticia (Charlize Theron), Wednesday (Chloë Grace Moretz), Gomez (Oscar Isaac), Uncle Fester (Nick Kroll), Lurch (Conrad Vernon) – wordt helemaal op zijn kop gezet, wanneer ze ontdekken dat de nabije buurtbewoners zich plotseling zenuwachtig gedragen. Ze worden aangespoord door een televisiepresentatrice die maar al te graag van een gekke familie als de Addams vanaf wil geraken. Alsof dat niet genoeg is, moet Wednesday voor de allereerste keer naar een openbare school en bereidt Pugsley zich voor op een belangrijk optreden.

De eerste Addams Family comics verschenen oorspronkelijk als single-panel cartoons gepubliceerd in The New Yorker in 1938, nadien was er een tv-serie in 1966 en een geslaagde filmversie van Barry Sonnenfeld in 1991. We moeten teruggaan naar 2010, na het verwerven van de rechten op de strips van Addams Family, was er een project bij Universal Pictures en Illumination Entertainment als een soort stop-motion animatiefilm geregisseerd door Tim Burton en geproduceerd door Chris Meledandri, maar dit kwam uiteindelijk niet van de grond. In 2013 werd aangekondigd dat Metro-Goldwyn-Mayer een animatiefilm zou produceren op basis van de comics van Addams Family, waarbij Pamela Pettler het scenario zou schrijven. Later zou Matt Lieberman het script ietwat aanpassen en kwamen regisseurs Greg Tiernan en Conrad Vernon aan boord. De film zou worden geanimeerd door Cinesite Studios.

Eén ding snap ik echter niet. Ze hebben Charlize Theron, Oscar Isaac en Chloë Grace Moretz … en ze maken een animatiefilm?! What a waste of talent! Ik vind het fantastisch dat ze deze acteurs hebben kunnen aantrekken, maar dit is beneden hun niveau, met alle respect voor de stemacteurs. The Addams Family zou in december 2019 moeten uitkomen.

*** The Addams Family trailer ***

2 Comments

  1. Sofie

    Ik heb het gevoel dat The Addams Family beter verdient dan dit.

    Reply
  2. Diederick

    Stop motion had veel beter geweest, ik ben die animatiestijl beu.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *