Maleficent: Mistress of Evil neemt het op tegen Michelle Pfeiffer

Eigenlijk had de eerste Maleficent (2014) alles al verteld over het verhaal van doornroosje, maar de film bracht 758 miljoen dollar in het laatje en het stond in de sterren geschreven dat er een vervolg zou komen, en deze trailer van Maleficent: Mistress of Evil (2019) geeft ons een voorsmaakje van wat we kunnen verwachten.

Korte inhoud: Een fantasie-avontuur dat enkele jaren na Maleficent begint, na de gebeurtenissen van Disney’s beruchtste schurk en haar vloek tegenover Prinses Aurora. Maleficent: Mistress of Evil volgt de complexe relatie tussen de heks Maleficent (Angelina Jolie) en prinses Aurora (Elle Fanning). Samen moeten ze nu nieuwe bondgenoten vinden in hun pogingen de magische wezens van de wereld te beschermen.

Spoiler alert voor de mensen die de eerste film nog niet hebben gezien maar Maleficent en Aurora werden vrienden op het einde van de film, maar hoe lang hun bondgenootschap zal duren in deze film is niet duidelijk. Het lijkt erop dat ze allebei samenwerken om het koninkrijk en de magische wezens te beschermen. Toch zien we halverwege de trailer Aurora opspringen tegenover Maleficent met de woorden: “What have you done?!”

Qua romantiek zien we Prince Phillip die op zijn knieën gaat voor de prinses, en blijkbaar hebben ze acteur Brenton Thwaites vervangen door Harris Dickinson, omdat Thwaites een veel te druk schema had met de shooting van het tweede seizoen van de Titans serie. In het oorspronkelijke sprookje is het wel Prince Phillip die de Evil Queen verslaat dus valt nog af te wachten of de rol nu iets meer om het lijf heeft.

En van Evil Queen gesproken, we hebben er een nieuwe bij. Niemand minder dan Michelle Pfeiffer speelt de rol van Queen Ingrith en in de trailer zien we meteen dat die twee vrouwen elkaar niet kunnen luchten.

Maleficent: Mistress of Evil werd niet geregisseerd door Robert Stromberg maar wel door Joachim Rønning, die voor Disney Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales had gemaakt. De reden voor deze switch is ook niet geheel duidelijk gezien Stromberg eigenlijk wel beschikbaar was om de sequel te maken. Maar volgens mij zou dit wel eens een keuze kunnen zijn van Angelina die naast actrice ook de producer was van deze prent.

De titel en de trailer willen ons vertellen dat we in deze film de duistere kant van Maleficent zullen proeven, maar zelf ben ik niet meteen onder de indruk. In de eerste film werd ze niet goed begrepen en ik hoop echt dat ze dit niet zullen herhalen in deze sequel. De toekomst zal het uitwijzen. De film komt in oktober uit van 2019.

*** Maleficent: Mistress of Evil trailer ***

2 Comments

  1. Estelle

    De trailer spreekt me niet echt aan ook al vond ik de eerste film wel geweldig.

    Reply
  2. Daan

    Mmmmm … neen dank u.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *