Pennywise is terug in akelige It: Chapter Two

Pennywise de moorddadige clown is terug en meer creepy dan ooit tevoren, als je de trailer mag geloven van It: Chapter Two (2019). De clown wil wraak nemen op de Losers Club, nadat hij 27 jaar geleden aan zijn einde kwam in It (2017). De film werd opnieuw geregisseerd door het horrorfenomeen Andy Muschietti.

Korte inhoud: 27 jaar na de aanvaringen met Pennywise is de ‘Loser Club’ volwassen. Als ze dan uiteindelijk een telefoontje ontvangen van Mike Hanlon, die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar Derry om het voor een laatste keer op te nemen tegen Pennywise, de moordlustige clown.

En ook al is dit een film met het verhaal van de volwassenen, zijn er nog wel nieuwe flash-back scènes met de jongeren-cast. We zien ondermeer James McAvoy als Bill Denbrough, Jessica Chastain als Beverly Marsh, Jay Ryan als Ben Hanscom, Bill Hader als Richie Tozier, Isaiah Mustafa als Mike Hanlon, James Ransone als Eddie Kaspbrak en Andy Bean als Stan Uris. De rol van Pennywise wordt nog altijd vertokt door Bill Skarsgård, ook al zien we hem in de trailer in de gedaante van een oude vrouw.

Deze tweede helft van het Stephen King verhaal werd geschreven door Gary Dauberman die ook al het eerste deel voor zijn rekening nam. De film werd opgenomen in 86 dagen wat vrij lang is voor een dergelijke horrorshoot, maar er zijn heel wat acteurs die hun moment in deze film moeten krijgen.

De eerste film had een productiebudget van 35 miljoen dollar maar bracht wereldwijd een slordige 700 miljoen dollar op, en werd zo niet alleen de meest succesvolle Stephen King verfilming maar tevens de meest succesvolle R-rated film ooit. De verwachtingen zijn dus torenhoog.

*** It: Chapter Two trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *