Cobra Kai seizoen 2 brengt tienerdrama met nostalgische kick

Wie had ooit kunnen denken dat een sequel serie op The Karate Kid (1984) zo’n voltreffer had kunnen worden, zeker na de teleurstellende recente verjongingskuur met de zoon van Will Smith? En dit tweede seizoen van de YouTube series Cobra Kai (2018-) stelt niet teleur en bouwt het conflict verder uit tussen Miyagi-Do en de Cobra Kai in 10 episodes van 30 minuten.

Dit seizoen gaat nog steeds verder met verhaal van bad boy Johnny Lawrence (William Zabka) en held Daniel LaRusso (Ralph Macchio), 34 jaar na die noodlottige wedstrijd in het All-Valley Karate Championship. De serie is geen Game of Thrones, en werd tevens gemaakt met een vrij klein productiebudget, maar het is guilty pleasure van de beste soort, omdat schrijver Robert Mark Kamen – die alle Karate Kid films heeft geschreven – een perfecte balans wist te maken tussen nostalgie, een volwassen drama en teenage soap-opera. Het is zowel een serie voor de jongeren als een serie voor de generatie die is opgegroeid met de films.

Op het einde van het eerste seizoen zagen we de terugkeer van John Kreese (Martin Kove) die in dit seizoen een beetje de rechterhand zal worden van Johnny. Maar Kreese sleept nog steeds zijn oorlogsverleden met zich mee en zijn idee van een gemene Cobra Kai club waar ‘medelijden enkel voor de zwakken is’ heeft nog niets van zijn gif verloren. Het zal Johnny zelfs tot het punt drijven waarin hij een keuze zal moeten maken in welke richting hij zijn dojo wil brengen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

En met de opkomst van Cobra Kai wil Daniel LaRusso een tegengewicht in het leven roepen door Miyagi-Do nieuw leven in te blazen volledig in het teken van zijn oude leermeester, een beetje tegen de zin van zijn vrouw Amanda (Courtney Henggeler). Zijn eerste studenten zijn dochter Samantha LaRusso (Mary Mouser) en de zoon van Johnny, Robby Keene (Tanner Buchanan). In dit seizoen zien we dat Robby ook steeds meer gevoelens begint te krijgen voor Samantha, die eigenlijk het ex-liefje is van Miguel Diaz (Xolo Maridueña) die in het eerste seizoen de All-Valley Karate Championship had gewonnen. De hoofdpersonages in deze serie zijn dus behoorlijk verweven met elkaar en dat zorgt uiteraard voor nog meer conflicten.

En dan zijn er nog een hele resem studenten, gaande van Hawk (Jacob Bertrand) die liever plaagt dan geplaagd te worden en die zijn jarenlange frustraties en pijn heeft omgezet in een bad boy met hanenkam, en zelfs zijn nerdy jeugdvriend Demetri (Gianni Decenzo) volledig opzij geschoven. Ook vrouwelijk geweld Aisha (Nichole Brown) en Moon (Hannah Kepple) zijn opnieuw van de partij, alsook als nieuwe aanwinst voor de Cobra Kai’s de gemene blondine Tory (Peyton List). Aan de kant van Johnny zien we ook een terugkeer van een aantal van zijn buddies en het is schokkend om te zien hoe de ene acteur al beter ouder wordt dan de andere. Bobby Brown (Ron Thomas) en Tommy (Rob Garrison) zijn beiden terug als twee kaalkoppen, en wanneer je als kijker begint te twijfelen of dit allemaal wel een goed idee was zit er een kick-ass scène in met hen. Spijtig genoeg nog geen Dutch (Chad McQueen) of Ali Mills (Elisabeth Shue) te bespeuren, maar wat niet is kan nog komen.


© YouTube Series

En uiteraard leidt alles tot een ware veldslag tussen de Cobra Kai studenten en deze van Miyagi-Do tot zelfs binnen het schoolgebouw. Er zijn bij elke aflevering ook heel wat cliffhangers dus dit is het soort serie die je op een paar dagen uitziet. Zijn er minpuntjes aan seizoen 2? Een paar. Het personage van Tory had eigenlijk veel beter uitgewerkt kunnen worden in plaats van de karikatuur die ze nu is geworden. Hetzelfde kan gezegd worden van een personage zoals “Stingray” (Paul Walter Hauser) die net te weinig screentijd heeft om echt te wegen op het verhaal, ook al waren zijn interventies best wel grappig. Hoe dan ook, Cobra Kai 2 blijft leuk en duikt nog meer in de nostalgie van voorbijgaande films met videoclips en muziekscores. Komt er een derde seizoen? JA! Kan ook niet anders na een dergelijk einde wat ik niet zal verklappen. You Tube heeft dit een paar dagen geleden nog bevestigd en dat was eigenlijk nog zo geen evidente zaak want ik heb geen idee of de serie op YouTube al even profijtelijk is als een serie op pakweg Netflix of Hulu? Ik hoop dat ze de financiering in ieder geval rond krijgen of misschien de franchise verkopen, zodat deze serie kan groeien, want er is een publiek voor, zeker als je weet dat zowat 16 miljoen kijklustigen het vorige seizoen hebben gezien. De eerste aflevering van het tweede seizoen kunnen jullie hier bekijken.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 6 mei 2019

*** Cobra Kai seizoen 2 trailer ***

2 Comments

  1. Elise

    Echt wel een zalige serie en kijkt zo weg! Super!

    Reply
  2. John Doe

    Echt wel een zalige serie voor zij die de originele films hebben gezien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *