Alexandre Aja brengt nieuwe gruwel met Crawl

Paramount heeft de eerste trailer voor Crawl (2019) vrijgegeven. De nieuwe overlevingshorror/rampenfilm van de horror-virtuoos Alexandre Aja, de Franse regisseur van ondermeer Haute tension (2003) en The Hills Have Eyes (2006).

Korte inhoud: Wanneer een enorme orkaan Florida treft, negeert Haley (Kaya Scodelario) alle evacuatieorders omdat ze wil zoeken naar haar vermiste vader (Barry Pepper). Omdat ze hem zwaar gewond aantrof in de kruipkelder van hun ouderlijk huis, raken de twee in de val door snel overstromend water. Als de tijd opraakt om aan de helse storm te ontsnappen, ontdekken Haley en haar vader dat het stijgende waterpeil de minste van hun angsten is, en sluipt er ander onheil in hun woning.

De productie van deze film is in handen van Raimi Productions, het productiehuis van horror-meester Sam Raimi, die sinds de tegenvallende Oz the Great and Powerful (2013) geen langspeelfilms meer heeft gemaakt. Toch staan er twee projecten op til, enerzijds The Kingkiller Chronicle, een verfilming van het boek van Patrick Rothfuss. Anderzijds zouden er ook plannen zijn voor een World War 3 film.

Eigenlijk wil de korte inhoud niets spoilen, maar de trailer zegt al meteen wie deze indringer is, met name alligators. We hebben al heel wat films gehad met haaien, het werd weer eens tijd voor een film met een vraatzuchtige krokodillen. De meeste films waar deze roofdieren een hoofdrol hadden zijn Lake Placid (1999), Rogue (2007), Black Water (2007) en Primeval (2007). De ene film al wat beter dan de andere. En voor liefhebbers van Thaise horror is er tevens de overheerlijke horror The Pool (2018) die vorige maand te zien was op het BIFFF!

Het script is van de hand van de horrorbroers Michael en Shawn Rasmussen, die vooral bekend zijn voor hun B-horrorfilm zoals The Ward (2010) en Dark Feed (2013).

Deze trailer slaagt er in ieder geval goed om de horror te verkopen, maar neemt zichzelf niet al te serieus. Sterker nog, het vindt een juiste balans tussen de gruwel en de knipoogjes. De film heeft iets meer gekost dan wat waarschijnlijk initieel nodig is voor gelijkaardige horrorfilm zonder grote filmsterren, gezien de filmcrew voor een groot stuk met water moet werken en dat zijn kostelijke set-ups – tenminste als je Hollywood-standaarden nastreeft. Het productiebudget zou naar verluidt 17 miljoen dollar zijn. Dat Paramount hier zijn schouder heeft onder gezet en zal zorgen voor een wijde distributie, hoeven de producers zich niet echt druk te maken. Crawl zou bij ons in augustus in de zalen moeten komen.

*** Crawl trailer ***

2 Comments

  1. Stef

    Haute Tension is één van mijn favoriete horrorfilms en na het zien van deze trailer ben ik helemaal aan boord.

    Reply
  2. Accu

    Zalige trailer en met Sam Raimi als producent zal dit wel dik in orde zijn.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *