Nieuwe Godzilla: King of the Monsters trailer

Een Godzilla film moet er behoorlijk indrukwekkend uitzien en ik denk dat de nieuwste trailer voor Godzilla: King of the Monsters (2019) in dat opzicht er wel is in geslaagd. Zeker na de laatste Godzilla (2014) film lag de lat wel hoog, en deze sequel moest dus groter en beter worden.

Korte inhoud: ‘Godzilla: King of Monsters’ volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap, Monarch genaamd, dat het opneemt tegen een reeks reusachtige monsters. Onder hen bevinden zich de machtige Godzilla, Mothra, Rodan en de aartsvijand, de driekoppige King Godirah. Terwijl de wezens allemaal strijden voor suprematie, hangt het voortbestaan van de mensheid aan een zijden draadje.

De beloftevolle Britse regisseur van de vorige film, Gareth Edwards, heeft na Rogue One: A Star Wars Story (2016) geen films meer gemaakt, ook al had deze prent zomaar eventjes 1 miljard dollar opgebracht en zelfs beter bevonden dan Star Wars: The Last Jedi (2017). Eigenlijk had hij zelfs deze sequel moeten maken maar hij verliet het project om zich te concentreren op kleinere projecten. De regisseur werd vervangen door Michael Dougherty, de regisseur van het zwakke Krampus (2015) en scenarist van de slechtste Superman sinds de absolute horror Superman IV: The Quest for Peace (1987), met name Superman Returns (2006). Dus ja, dat belooft.

Toen ik de trailer zag had ik toch ook even een Pacific Rim: Uprising (2018) gevoel, en deze film was ook een sequel met een andere regisseur en bracht wereldwijd 290 miljoen dollar op met een productiebudget van 150 miljoen. Deze Godzilla sequel heeft een productiebudget van 200 miljoen en moet 400 miljoen ophalen voor nog maar een break-even. Je zou denken dat Warner van risico’s houdt. Ik hoop in ieder geval dat ze nog wat tijd steken in de visuele effecten, want in dat laatste shot uit de trailer is toch nog wat werk aan. Voor de regisseur is het in ieder geval duidelijk. Hij hield van de eerste Godzilla film wat een beetje van een ingetogen versie was. Deze keer wil hij de wapens bovenhalen en een soort Aliens brengen op de Alien van Gareth Edwards.

Een leuke nieuwe aanwinst voor de film is Strangers Things actrice Millie Bobby Brown, naast vaste waarden Charles Dance, Vera Farmiga, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Ziyi Zhang, Kyle Chandler en David Strathairn. Eén acteur die alvast niet terug komt voor deze sequel is Aaron Taylor-Johnson. Hij had zijn lot verbonden aan dat van de regisseur.

“Which Titan is here to protect us? Which Titan is here to threaten us?” Wat eigenlijk meer logisch zou zijn is “Welke Titan geeft geen reet om de mensheid en wil gewoon zijn territorium beschermen van alle mogelijke indringers”. Ik snap eigenlijk niet waarom ze er een King Kong verhaal van willen maken. Die titans zijn torenhoog en zouden zich evenveel van mensen moeten bekommeren als mensen voor mieren. In deze film zou het plan zijn een band te sluiten met één van de titans om zo hopelijk van zijn bescherming te genieten. Ik zeg “zijn” want in de titel is er sprake van ‘King’ en niet van ‘Queen’, dus de gender neutraliteit is hier niet meer van toepassing. OP 29 mei 2019 komt Godzilla: King of the Monsters in de zalen.

*** Godzilla: King of the Monsters trailer ***

6 Comments

 1. Stef

  Godzilla is nooit echt mijn ding geweest maar na het zien van deze trailer wil ik deze nu wel gaan zien op IMAX!

  Reply
 2. Jonathan

  Pacific Rim III :/

  Reply
 3. Sinister

  Ik hou wel van deze trailer. Echt wel een monster film zoals we nog nooit eerder hebben gezien denk ik.

  Reply
 4. Kons

  Dit ziet er veel beter uit dan Pacific Rim 2.

  Reply
 5. christopher

  I am in!!! Laat maar komen!

  Reply
 6. zwolle

  Hoeveel keer gaan heb ik dat al gezien?! Een oud nummer (hier ‘somewhere over the rainbow’) zwaar vertragen voor actietrailers?

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *