Karl Urban vecht superheroes-gone-bad in The Boys serie

Amazon heeft gisteren een nieuwe NSFW trailer online gezet voor haar opkomende serie The Boys (2019-), een comic serie geschreven door Evan Goldberg, Eric Kripke en Seth Rogen, gebaseerd op de comic van Garth Ennis (Preacher, The Punisher). De serie stelt ons de vraag wat je moet doen wanneer superhelden eigenlijk slechteriken zijn.

Korte inhoud: The Boys speelt zich af in ‘een wereld waarin superhelden de donkere kant van hun enorme beroemdheid en roem omarmen’ en ‘draait om een groep burgerwachten die informeel bekend staan als ‘The Boys’. Hun plan is om af te rekenen met corrupte superhelden en hiervoor alle middelen gebruiken die voorhanden zijn, en dus met heel wat bloed en chaos tot gevolg. The Boys is een leuke en oneerbiedige kijk op wat er gebeurt als superhelden – die zo populair zijn als beroemdheden, even invloedrijk als politici en zo geprezen als Goden – hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor iets goeds te gebruiken. Het is een strijd van de machtelozen tegen de super krachtige als ‘The Boys’ beginnen aan een heroïsche zoektocht naar de waarheid over “The Seven,” en Vought – het multi-miljard dollar conglomeraat dat deze superhelden beheert.

Ook al heeft Zack Snyder hier niks mee te maken heb je toch het gevoel dat de makers heel dicht bij zijn grimmige filmstijl wilden aanleunen, en dit wilden mengen met een over-the-top komische ondertoon van seks en geweld. En de trailer ziet er in ieder geval reeds geslaagd uit, enkel spijtig dat het uitkomt op Amazon ipv Netflix.

In de hoofdrollen zien we Karl Urban als Billy Butcher, de leider van ‘The Boys’, die samen met ‘Wee’ Hughie Campbell (Jack Quaid) een wel zeer gevaarlijke opdracht hebben om superhero’s op hun billen te slaan. The Boys lijkt dus meer een ‘adult’ versie te zijn op het superhelden-genre, en dat temidden van de ‘politiek correcte’ tijden waarin we leven. Maar deze serie lijkt wel een gezonde voedingsbodem te hebben, gezien het fenomenale succes van de Deadpool films en de ultra-geweldadige John Wick films.

Daarnaast zien we nog rollen voor Jennifer Esposito, Erin Moriarty, Tomer Capon en Elisabeth Shue. Wie we niet aantreffen is acteur Simon Pegg, die echt wel sprekend op het karakter van Hughie trok. Meer nog, Pegg had eerder al de introductie geschreven op The Boys Vol.1 collection, “The Name of the Game”. Maar Pegg heeft ondertussen andere projecten lopen waarin hij toch wat werkt aan zijn uiterlijk.

*** The Boys trailer ***

3 Comments

 1. Tristan

  Zalige trailer en leuke afwisseling op de Marvel films.

  Reply
 2. Brad

  Als het al even brutaal is als de comics, dat belooft!

  Reply
 3. Conan the Librarian

  Hopelijk is de serie evengoed als de trailer.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *