De eerste beelden van Terminator: Dark Fate

Paramount heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de volgende film uit de Terminator-serie, Terminator: Dark Fate (2019). Niet alleen hebben we de terugkeer van de oorspronkelijke Terminator-sterren Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger, maar we hebben ook een nieuwe groep badass-strijders klaar om de dystopie van de technologie aan te gaan.

Op dit ogenblik is nog geen korte inhoud bekend. De film wordt geregisseerd door Tim Miller, de regisseur van Deadpool (2016) en dat is tot op heden zijn enige langspeelfilm. James Cameron is de producent, wat uiteraard wil zeggen dat hij een oogje in het zeil zal houden bij Industrial Light & Magic die instaat voor de speciale effecten, ook al heeft Tim Miller ook zijn eigen speciale effecten bedrijf Blur betrokken bij deze productie. Qua visuele effecten zullen we binnenkort wel verwend worden. Inhoudelijk is een andere zaak, maar Tim heeft het verhaal samen geschreven met de nog piepjonge topproducer David Ellison, die eigenlijk nog nooit een langspeelfilm heeft geschreven. Er zijn echter wel 4 scenaristen betrokken geweest in het tot stand brengen van het script; Justin Rhodes, Billy Ray, David S. Goyer en Josh Friedman.© 2019 20th Century Fox Belgium

De nieuwkomers zijn Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna (waarschijnlijk de nieuwe Terminator), en Diego Boneta. De muziek wordt verzorgd door de Hollandse componist Junkie XL (Alita: Battle Angel)…wiens echte naam eigenlijk Antonius B. Holkenborg. Voor een componist had ik nu wel mijn echte naam behouden in plaats van die goedkope Junkie XL. Mocht de man nu Jaap Klaas heten dan had ik misschien wel gedacht aan een naamsverandering, maar Antonius B. Holkenborg geeft net dat ietsje meer allure als componist. Maar dit geheel terzijde.

Terminator: Dark Fate zou een directe sequel zijn op Terminator 2: Judgment Day (1991). Alle andere vervolgfilms en series worden buiten beschouwing gelaten, wat op zich eigenlijk geen slechte zaak is, want enkel de twee eerste films konden overtuigen. Acteur Michael Biehn komt niet terug, voor de eenvoudige reden dat zijn personage stierf tijdens zijn gevecht met de Terminator. Persoonlijk vind ik het wel vreemd dat er geen John Connor / Ed Furlong zit in deze prent. Het is toch een directe sequel en hij is NIET dood. Het antwoord op deze vraag is simpel, he did not age well na een turbulente periode met drug- en alcoholverslaving. Echt wel zonde!

Ik zat eigenljk niet te wachten op een nieuwe Terminator na de zovele miskleunen, maar als deze goed blijkt te zijn en ons al die crappy sequels na Terminator 2: Judgment Day (1991) doet vergeten, dan wil ik gerust een ouder-wordende Arnold als Terminator door de vingers zien. Er werden al twee clips vertoond bij een promo-event, één met een naakte Mackenzie Davis die net in Mexico is geland na een ruimtereis, en een opstootje heeft met een aantal agenten. Een tweede clip met Linda Hamilton die met een bazooka twee terminators uitschakelt en het fameuze zinnetje “I’ll be back” gebruikt. Spijtig genoeg hebben we deze clips nergens kunnen vinden.

5 Comments

 1. Tristan

  Hoe vaak gaan ze dit nog willen uitmelken?

  Reply
 2. John Doe

  De officiële synopsis is dus: Ze zijn terug … That’s it!

  Reply
 3. Chapelle

  Wat is dat toch met Schwarzenegger en zijn verlangen om in elke rol die hij aangeboden krijgt zijn baard te laten groeien? Deze Terminator heeft toch geen nut om zijn fysiek te gaan aanpassen, ik snap het niet. Shape shifting was iets van de T-1000.

  Reply
 4. Russell

  Wordt dit een R-rated film? Ik mag het hopen, maar ik vrees na het zien van deze eerste beelden toch eerder PG13.

  Reply
 5. Vince

  Zo zielig voor Ed Furlong. Ik had ook wel gehoopt om hem terug te zien, maar na het zien van de foto’s lijkt deze piste dood.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *