Bruce Lee steelt de show in Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood

Vergeet Shazam!, iedereen spreekt tegenwoordig maar over één ding, en dat is Bruce Lee in de teaser trailer van Quentin’s Tarantino Once Upon A Time in Hollywood (2019)!

De film speelt zich af in de zomer van 1969. Leonardo DiCaprio speelt de Rick Dalton, een tv-acteur die nou niet bepaald een grootse carrière heeft. Zijn rechterhand en stuntman Cliff Booth wordt gespeeld door Pitt. Ook hij is op zoek naar nieuw succes, het liefst op het witte doek. Maar dan komen ze in aanraking met andere business: Daltons mooie buurvrouw Sharon Tate, de rol van Margot Robbie. Samen met vier van haar vrienden wordt zij door de rekruten van Charles Manson (Damon Herriman) vermoord.

De trailer lijkt niks op een Charles Manson film, maar echt wel op een Tarantino film. We krijgen wel een glimp van het loerende gevaar, maar deze trailer is gewoon fun. Maar wat mij en waarschijnlijk iedereen die de wereld van de cinema op de voet volgt, is de verschijning van Bruce Lee in wat zowaar een feilloze vertolking lijkt. Acteur Mike Moh moet meteen gecast worden in een remake van een Bruce Lee film! Gewoon doen! Toen ik de scène zag had ik iets van, hebben ze hier iets met cgi en stem-deformaties gewerkt? Het resultaat is in ieder geval bangelijk echt! En ook al is deze scène misschien maar een kleine nevenscène van geen belang, het heeft mijn interesse in deze prent enkel maar versterkt. Van waar kennen we trouwens Mike Moh? Inderdaad, hij speekt Ryo in die afschuwelijk slechte mini-serie “Street Fighter: Assassin’s Fist” (2014). De man kan dus vechten!

Los van Bruce Lee heb ik eigenlijk weinig buzz gezien over de rest van de film, maar dit is een teaser trailer en eigenlijk moeten we misschien nog wachten op de echte trailer. We krijgen een voorsmaakje en de teaser eindigt ook met een wat bizarre scène met Leonardo. Tarantino heeft in ieder geval zijn overstap gemaakt van Miramax – na het Weinstein-schandaal waarover hij eigenlijk bijzonder karig is met woorden – naar Sony Pictures Entertainment. Een beetje een overstap van een elitair arthouse clubje naar een Hollywood studio, en ik heb een beetje het gevoel dat de film zowel het grote publiek als het meer cinefiel publiek wil bereiken. Tot nu toe vindt ik het resultaat wel geslaagd en ben benieuwd naar meer. Op 14 augustus 2019 komt Once Upon A Time in Hollywood bij ons in de bioscoop.

*** Once Upon A Time in Hollywood trailer ***

1 Comment

  1. Jen

    Geen idee waarover de film gaat maar het is Tarantino en het zal wel leuk zijn.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *