Warner Bros CEO Kevin Tsujihara ontslagen na seksschandaal

En we hebben een nieuw #MeToo verhaal en nog wel één van een gigantisch kaliber. De CEO van Warner Bros Entertainment, Kevin Tsujihara (pic), is aan de deur gezet, volgens USA Today. Blijkbaar zou de man, die al 6 jaar de studio leidde, acteerrollen hebben aangeboden in ruil voor seks. Er was een onderzoek ingesteld nadat The Hollywood Reporter een paar weken geleden een artikel de kat de bel aanbond.

Dit is gigantisch en ik kan me niet herinneren dat iemand in zo’n hoge functie ooit eerder het voorwerp is geworden van een MeToo schandaal. Je zou denken dat die kerels ondertussen al wat wijzer zijn geworden na de Weinstein affaire. Als baas van een bedrijf ga je best niet flirten/daten/flikflooien met werknemers. Ook al is het maar een simpele “office romance”, wanneer het ontspoort kan het vreselijke gevolgen hebben voor diegene die de touwtjes eerder in handen had.

“Het is in het belang van WarnerMedia, Warner Bros., onze werknemers en onze partners dat Kevin aftrad als Chairman en CEO van Warner Bros.”, liet WarnerMedia CEO John Stankey optekenen. Er werd op dit ogenblik nog geen vervanger genoemd voor Tsujihara. Stankey voegde er nog aan toe: “Kevin heeft enorm bijgedragen aan het succes van de studio in de afgelopen 25 jaar en daarvoor danken we hem. Kevin erkent dat zijn fouten niet overeenkomen met de verwachtingen van het bedrijf over leiderschap en van invloed kunnen zijn op het vermogen van het bedrijf om verder te gaan.”

De storm is beginnen losbarsten na een aantal sms-berichten tussen de CEO en actrice Charlotte Kirk (zie foto). Tsujihara zei dat hij zou aandringen op audities voor de actrice te midden van een schijnbare seksuele relatie die hij met haar had. De actrice verscheen in twee Warner Bros.-films: How to Be Single (2016) en Ocean’s Eight (2018).

Tsujihara had nochtans zijn stempel gezet op het bedrijf met het begeleiden van een succesvolle Wonder Woman (2017) en een financieel indrukwekkende Aquaman (2018). Hij had de DC comic adaptaties weer helemaal op de kaart gezet. Hij was zelfs in zee gegaan met J.K. Rowling voor de Harry Potter spin-offs Fantastic Beasts. In 2018 had de studio maar liefst 5,8 miljard dollar opgebracht in wereldwijde box-office voor Warner Films.

Wie deze sms’jes uiteindelijk kenbaar heeft gemaakt is nog niet helemaal duidelijk, maar dit kan in geen geval bevorderlijk zijn voor de carrière van zowel de CEO als de actrice. Charlotte Kirk is een mooie vrouw en had los van haar acteervermogen perfect een actrice kunnen worden onder de vleugels van een Michael Bay productie, dus is het wat vreemd dat ze zou aanpappen met een CEO om een rol te krijgen, want daar leken de smsjes tot over te gaan en leek er niet meteen sprake van misbruik of verkrachtig zoals dat wél de aantijgingen zijn in de Luc Besson affaire. Maar we zijn hier ook maar aan het speculeren en eigenlijk behoren dergelijke zaken tot de privé-sfeer.
Foto van Charlotte Kirk via instagram.com/charlottekirkofficial

3 Comments

 1. Fabian

  Ik heb geen idee wie die kerel is of wat hij haar heeft beloofd, maar voor grote bedrijven is het de laatste jaren wel heel gemakkelijk om mensen te ontslaan. Als ik de smsjes lees denk ik niet dat er dwang aan te pas kwam.

  Reply
 2. Chapelle

  Ik snap niet waarom hij moest opstappen, hij is zowat het beste wat Warner heeft overkomen qua directie van het bedrijf en de aantijgingen zijn toch iets die hij eerder moet uitklaren met de actrice en zijn vrouw. Er is hier ook nergens sprake van gedwongen seks.

  Reply
 3. Martha

  Er zal wel meer aan dit verhaal hangen dan een paar sms’jes. Zo’n figuur ga je toch niet zomaar aan de kant zetten.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *