Hotel Mumbai met Dev Patel en Armie Hammer

In 2008 maakte Dev Patel zijn doorbraak in Slumdog Millionaire (2008), vandaag speelt hij de hoofdrol in Hotel Mumbai (2018) over een groep van tien terroristen die een reeks bomaanslagen en schietaanvallen pleegden in Mumbai, de grootste stad van Indië.

Korte inhoud: De film vertelt het waargebeurde verhaal van de verwoestende aanvallen in Mumbai in 2008. Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India. Gedurende 68 uur worden honderden mensen gegijzeld, klinken er schoten en woedt er een enorme brand. Wanneer de rook is opgetrokken blijken meer dan 160 mensen gedood te zijn en nog veel meer gewonden. Alleen de moedige acties van het personeel en de gasten voorkomen dat het dodental hoger uitviel.

In de film speelt Patel een nieuw-gepromote ober in het Taj Mahal Palace Hotel wanneer de aanslagen beginnen. Armie Hammer speelt een rijke Amerikaan die ook gevangen zit in de chaos. Hoewel, in deze trailer is zijn inbreng vrij beperkt, dus hopelijk heeft hij de kans om te schitteren als onderdeel van het ensemble, wat het is toch wel een talentvol acteur die vaak in de verkeerde rollen wordt gecast. Er is zelfs ook een rol weggelegd voor Jason Isaac.

Vreemd genoeg is Indië echt wel verzot op films over terroristen gebaseerd op waar gebeurde feiten. In de laatste 10 jaar zijn waarschijnlijk al 25 langspeelfilms gemaakt, daar waar in de States nauwelijks 2. Het is dus wel iets wat leeft bij de bevolking en verwacht wordt dat deze film ook wel zal inslaan als een bom (no pun intended). DE film werd geregisseerd door Anthony Maras die met deze film zijn langspeelfilm debuut maakt. Hij schreef het scenario samen met John Collee (Master and Commander).

Op 1 mei 2019 zou de film bij ons uitkomen in de bioscoop.

*** Hotel Mumbai trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *