Pet Sematary van Stephen King is terug!

Als je Stephen King‘s Pet Sematary hebt gelezen, dan moet dat ongetwijfeld een moment geweest zijn in je leven van pure angst. Als je die eerste Pet Sematary (1989) filmadaptatie zag in regie van Mary Lambert hebt bekeken, was je waarschijnlijk zwaar teleurgesteld en had je zoiets van, los van The Shining (1980), The Shawshank Redemption (1994) en Carrie, zijn Stephen King verfilmingen toch altijd wel een beetje teleurstellend. En dan kwam er It (2017) en plots leek er weer een goede manier om die boeken te verfilmen. En nu is er een nieuwe Pet Sematary (2019).

Korte inhoud: Louis Creed (Jason Clarke) trekt met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee kinderen Gage (Hugo Lavoie) en Ellie (Jeté Laurence) naar een landelijk huis. Daar worden ze vriendelijk verwelkomd en op de hoogte gebracht van het lokale griezelige ‘Pet Sematary’. Nadat hun kat overreden wordt, besluit Louis deze te begraven op de mysterieuze begraafplaats voor huisdieren. Deze begraafplaats is echter niet wat het lijkt…

De film werd geregisseerd door Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, het regisseurs-duo die ook al het geslaagde Starry Eyes (2014) maakte. De trailer ziet er goed uit en het lijkt erop dat het boek hebben gerespecteerd ook al lijken er ook evidente veranderingen (waar ik later op terug kom) … en als King aan boord is, dan moet het goed zijn. Hoewel, dat laatste is nooit echt een garantie. King was tegen The Shining en stond achter Maximum Overdrive (1986).

John Lithgow neemt de rol over van Fred Gwynn en speelt de rol van Jud Crandall, de vaderlijke buurman van de Creed-familie, die een hechte band met Louis (Jason Clarke) heeft en hem op het pad naar angst zet wanneer tragedie losbreekt. Blij om deze acteur nog eens te zien op het witte doek in een genre-film. Het script werd geschreven door David Kajganich en Jeff Buhler.

De twist lijkt deze keer dat het niet de kleine Gage is die bedreigend terugkomt, het is oudere zus Ellie. Het is een significante omwenteling in het verhaal, maar ik ben er wel voor te vinden. Het geven van de ondode rol aan een acteur van een ouder kind betekent dat je er veel meer mee kunt doen dan met een peuter, zeker op narratief vlak. Het opent ook de deur naar een meer genuanceerde dynamiek tussen haar en de ouders. Het is een gedurfde switch, maar ik voel dat het kan werken! Op 10 april 2019 komt de film bij ons uit.

*** Pet Sematary trailer ***

4 Comments

 1. Bjorn

  Na het zien van de trailer heb ik het gevoel de gehele film te hebben gezien.

  Reply
 2. Berten

  Ziet er goed uit! Ik vond het altijd al één van de betere Stephen King boeken.

  Reply
 3. Sarah

  Yes! Ik kijk hier echt wel naar uit! I hield echt van dit boek 🙂

  Reply
 4. Steven

  Ik kijk er naar uit. John Lithgow zal wellicht de film dat beetje meer creepy maken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *