De David Fincher World War Z 2 is nu echt wel dood

We hadden allemaal moeite het te geloven dat David Fincher de Tweede Wereldoorlog Z zou regisseren, en nu gebeurt het niet eens. Er is al sprake van een sequel op World War Z (2013) sinds 2015, maar voortdurende vertragingen in de planning hebben er eindelijk eens een punt achter gezet voor Fincher.


Foto van Jaap Buitendijk © 2013 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Fincher zou ook de sequel willen maken op The Girl with the Dragon Tattoo (2011), maar daar is uiteindelijk ook niets van gekomen. World War Z 2 was wel de enige film waarop hij aan het werken was volgens Imdb. Het enige wat hij het afgelopen jaar heeft gedraaid was de serie “Mindhunter” van Joe Penhall, een knappe serie die trouwens werd gedraaid op de gloednieuwe Xenomorph Red Camera met een set Leica lenzen. Komt er dan geen vervolg op die geslaagde eerste zombiefilm? Dat valt nog te bezien?

Blijkbaar zou Paramount koud watervrees hebben gehad, want de eerste film had een slordige 200 miljoen gekost en de sequel mocht dus niet onderdoen. De eerste World War Z, die een bijzonder geslaagde aanpassing was van Max Brooks ‘uitstekende roman, werd geregisseerd door Marc Forster, met in de hoofdrol Brad Pitt.

Korte inhoud: In de film “komen voormalig U.N.-onderzoeker Gerry Lane (Pitt) en zijn familie vast te zitten in een file in de binnenstad. Beetje bij beetje breekt de hel los wanneer een dodelijke virus zich verspreid en burgers omtovert tot moordlustige zombies in slechts enkele seconden. Terwijl de pandemie de mensheid dreigt te verteren, leidt Gerry een wereldwijde zoektocht naar de oorzaak van de infectie en, met een beetje geluk, een manier om de verspreiding ervan te stoppen.

J.A. Bayona was oorspronkelijk aangesteld om het vervolg te regisseren, maar vertrok vanwege creatieve meningsverschillen. Op dit punt wendde Pitt zich tot zijn goed collega Fincher. Het leek vreemd dat Fincher een sequel zou maken op een kaskraker, maar de regisseur kwam in 2016 aan boord van het project en ging aan de slag. Fincher bracht Dennis Kelly binnen om een script te herschrijven dat oorspronkelijk door Steven Knight was geschreven. Sindsdien is het project in de koelkast gebleven, met zeer weinig updates.

Het was de bedoeling dat World War Z 2 deze zomer eindelijk in productie zou gaan, maar gezien er maar geen groen licht kwam van de studio viel alles in mekaar. En misschien maar goed ook, want deze sequel had eigenlijk iedereen wel kunnen draaien. Fincher zou beter zijn energie steken in originele filmprojecten. Zijn laatste film was Gone Girl (2014), laten we hopen dat we binnenkort de aankondiging van een nieuw project mogen lezen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *