The Isle brengt het ‘haunted house’ genre naar een eiland

Gezien niemand het heeft over deze kleine independent horrorfilm The Isle (2019), zullen wij onze kleine bijdrage doen om deze productie toch wat aandacht te gunnen. Het is een gothic horrorfilm die geregisseerd, geschreven en geproduceerd werd door de Brit Matthew Butler-Hart, een manusje-van-alles die zowel monteur, acteur als stuntman is geworden.

Korte inhoud: Op een afgelegen eiland in Schotland in 1846 zorgt een zware storm ervoor dat een schip tot zinken wordt gebracht. Drie overlevenden komen in de mist terecht, waarna ze op het eiland stuiten dat bewoond wordt door slechts vier personen. Wanneer de overlevenden na rust en herstel willen vertrekken, blijkt de gevraagde boot niet aanwezig. Een onderzoek volgt, één die duidelijk maakt dat de mannen het weleens met hun leven kunnen bekopen.

Het verrassende aan deze productie is dat de crew eigenlijk een hechte samenwerkende vennootschap lijkt, en dat heel wat acteurs ook op de vorige films van Matthew hebben gewerkt. Meer nog, er zitten zelfs heel wat koppeltjes in deze prent. Zo heeft de regisseur zijn eigen vrouw gecast, met name Tori Butler-Hart, in één van de hoofdrollen. Alsook acteur Alex Hassell en actrice Emma King zijn een koppel, en waren ook al in Matthew’s vorige film. Een dergelijke organisatie zie je niet zo vaak (ook al zijn er heel wat regisseurs die hun lief in hun film zetten) omdat je meestal wel op zoek gaat naar specifieke eigenschappen voor de vertolking van een personage. Anderzijds, één van de beste films van het voorbije jaar – die gesnubd werd door The Academy – is A Quiet Place (2018) werd geregiseerd door een man (John Krasinski) die zijn vrouw (Emily Blunt) had gecast in de hoofdrol. Moet nu wel lukken dat die vrouw één van de betere actrices is van het moment. En dan heb je nog het duo Len Wiseman/Kate Beckinsale (Underworld films), Paul W.S. Anderson/Milla Jovovich (Resident Evil films), Sam Mendes/Kate Winslet (Revolutionary Road) of nog Tim Burton/Helena Bonham Carter (Sweeney Todd, Planet of the Apes).

Naast bovenvermelde namen zie we ook nog Conleth Hill, Fisayo Akinade en Alix Wilton Regan. Wie? Inderdaad, niemand weet wie ze zijn, maar dit wil niet zeggen dat ze niet kunnen acteren. De trailer zag er alvast veelbelovend uit. Of The Isle ooit bij ons zal uitkomen valt nog te bezien. Momenteel zie ik geen distributeur voor ons land, maar dat kan misschien nog wel veranderen na 8 februari, nadat de film zijn bioscoop-première maakt in de States.

*** The Isle trailer ***

3 Comments

 1. DenverD

  Een niet zo geslaagde affiche maar de trailer is wel voldoende intrigerend.

  Reply
 2. Sinister

  Die wil ik wel zien!

  Reply
 3. Pak-Man

  Ik heb wel zo een déjà vu gevoel.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.