John Wick: Chapter 3 – Parabellum trailer

Deze fan favoriete filmreeks zal zijn trilogie eindigen met een apotheose van brutaal, perfect georchestreerd en smaakvol belicht geweld. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019) werd nog maar eens geregisseerd door Chad Stahelski, een ex-stuntman turned director, die na deze succesvolle reeks zich zal wagen aan een remake van Highlander.

Korte inhoud: John Wick (Keanu Reeves) is op de vlucht geslagen, om twee redenen… hij wordt opgejaagd vanwege een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst 14 miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel: het nemen van een leven in het hotel. John had al geëxecuteerd moeten zijn, ware het niet dat de manager van het Continental Hotel, Winston (Ian McShane), hem één uur heeft gegeven voordat zijn lidmaatschap van het Continental wordt opgeheven en hij geen toegang meer heeft tot de diensten die deze geheime ondergrondse criminele gemeenschap biedt.

Dit is voor Lionsgate, na hun succesvolle ronde met de Hunger Games hun nieuwe kip met de gouden eieren. En als bewijs van hun vertrouwen in deze franchise – die met John Wick: Chapter 2 (2017) zijn recette had verdubbeld in vergelijking met John Wick (2014) – hebben ze de release niet gezet in oktober of februari maar wel in de eerste maand van het blockbuster seizoen net voor het Memorial Day weekend. Dit is de periode die normaal gereserveerd is voor Marvelfilms of ander grof geschud.

Naast de bekende gezichten vermeld in de korte inhoud zien we ook naast Anjelica Huston en Laurence Fishburne de intrede van Halle Berry als Sofia (pic) die klaarblijkelijk zijn bondgenoot zal worden in deze Battle Royale. Wie niet terug zal keren is Common. Waarschijnlijk dacht de scenarist dat zijn verhaal eigenlijk al verteld was. En ik heb ook nergens Ruby Rose zien opduiken in de trailer.© 2019 Lionsgate

De film werd opnieuw geschreven door Derek Kolstad, die zich na deze film zal concentreren op een tv-serie genaamd “The Continental”, het hotel uit John Wick waar alle huurdoders samenkomen. Dit kan ook wel een boeiende serie opleveren. Hij schrijft zelfs aan een “Hitman” serie waar ik minder op zit te wachten. De fotografie is voor de tweede keer verzorgd door de talentvolle Deense DoP Dan Laustsen.

De titel “Parabellum” komt overigens van de Latijnse uitdrukking: “Si vis pacem, para bellum” wat betekent “Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog”. Het is ook een alternatieve naam voor de alomtegenwoordige 9mm Beretta pistoolpatroon (“9 mm Parabellum”).

*** John Wick: Chapter 3 – Parabellum trailer ***

6 Comments

 1. Joris

  De John Wick films hebben knappe production design! Die kerels en dames zijn geniaal!

  Reply
 2. Kons

  Awesome trailer. De Moto’s met de ninja zwaarden is wel gejat uit Black Rain van Ridley Scott 🙂

  Reply
 3. zwolle

  Nog eens een reden om naar de bioscoop te gaan.

  Reply
 4. Pirlo

  De film met de meeste doden van de 3 films, ben benieuwd of er nog tijd is voor iets van een verhaal…

  Reply
 5. Chips & Cola

  Ruby Rose zal misschien nog ergens opduiken op het einde van de film, wel raar dat ze overal vermeld wordt en niet op de Imdb lijst staat.

  Reply
 6. Left4Dead

  Ik geloof er niks van dat ze hier gaan stoppen. Tenzij Keanu sterft en dat zal niet gebeuren.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *