John Lasseter zal Skydance Animation leiden

Wordt 2019 het jaar van de terugkeer van de gevallen sterren? Voor Weinstein lijkt dat niet het geval te zijn, maar wat betreft James Gunn mag je erop rekenen dat hij zijn terugkeer niet zal missen. Hoe het zit met Kevin Spacey, daar moet de jury zich dit jaar nog over uitspreken. Maar één ding is nu al zeker, de handtastelijke John Lasseter is terug! Pixar mede-oprichter en voormalig Disney-animatiegoeroe John Lasseter werd ingehuurd om Skydance Animation te leiden, een nieuw departement binnen Skydance Media.

© 2004 Buena Vista Pictures Distribution. All Rights Reserved.
De 36-jarige CEO David Ellison maakte de aankondiging bekend. Disney had zich vorig jaar ontdaan van de bekroonde animatie directeur nadat hij heel wat beschuldigingen kreeg van werknemers die het ongepast vonden dat Lasseter zijn hand op hun rug of benen kwam leggen of graag zijn personeel omhelsde. Gezien het niet meteen “seksueel ongepast gedrag” was, maar eerder “ongewenste intimiteiten” werd hij 6 maanden op non-actief gezet om hem nadien uit te gommen.

In zijn nieuwe rol zal Lasseter de taak krijgen om de algemene strategie en creatieve richting voor de animatiedivisie van Skydance te bepalen. Hij zal toezicht houden op de productie en de operaties. Verwacht wordt dat de studio meteen een tegenwicht zal bieden op de andere animatiestudios. Na het verlies van James Gunn, zou dit misschien wel een tweede zwaargewicht kunnen zijn die voor de concurrentie zullen werken.

De CEO is zich uiteraard bewust van de mogelijke backlash maar maakt in een statement zijn keuze meteen glashelder: “Ik weet dat velen van jullie op de hoogte zijn van John’s toegegeven fouten in zijn eerdere functie. John is openhartig in het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn gedrag, verontschuldigde zich voor zijn daden. Hij heeft tevens het afgelopen jaar tijd gespendeerd aan het analyseren en verbeteren van zijn gedrag op de werkvloer. Aan onze kant hebben we externe raadslieden ingeschakeld om de beschuldigingen grondig te onderzoeken, die we serieus vonden en die onze volle aandacht hebben verdiend toen we deze belangrijke beslissing namen. Het senior managementteam en ik hebben de bevindingen van dit uitgebreide onderzoek zorgvuldig onderzocht. Laat me duidelijk zijn: we zijn deze beslissing niet lichtvoetig aangegaan.”

“Hoewel we nooit iemands subjectieve kijk op gedrag zouden minimaliseren, hebben we er vertrouwen in na veel inhoudelijke gesprekken met John en, zoals het onderzoek heeft bevestigd, dat zijn fouten zijn erkend. We zijn er zeker van dat John waardevolle lessen heeft geleerd en klaar is om zijn capaciteiten als leider en collega te bewijzen. En hij heeft de verzekering gegeven dat hij zich op een geheel professionele manier zal gedragen, wat tevens de verwachting is van elke Skydance-collega en partner.”

Mensen maken fouten en dat mensen een tweede kans krijgen vind ik eigenlijk geen slechte zaak, zolang ze het vertrouwen niet opnieuw schaden. Ook al zou ik dat in het geval van Lasseter niet verwachten. Het moet in ieder geval de eerst komende maanden wel wat onwennig zijn. Geen omhelzing, geen kus, gewoon een hand geven (niet te lang), … Maar ik ben echt wel benieuwd naar die eerste Skydance animatiefilms!

3 Comments

 1. yves valkiers

  heel die me too is zowiezo een farce dus goed dat hij terug is nu nog james gunn, spacey , bart de pauw en al degene die aan de muur zijn genageld zonder zich te kunnen verdedigen

  Reply
 2. Alek

  Tegenwoordig moet je opletten als je iemand een omhelzing geeft. Voor het het weet heb je uw C4.

  Reply
 3. Sinister

  Laten we vooral hopen dat justitie in 2019 iets rapper werkt en dat er snel een vonnis komt voor kerels als Kevin Spacey.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *