Star Trek 4 ‘warp speeds’ in de frigo

Een paar maand geleden was regisseuse S.J. Clarkson aangetrokken om Star Trek 4 te maken. Scenaristen Patrick McKay en John D. Payne waren tevens al aangesteld om een script te schrijven. Maar nu blijkt volgens het magazine Deadline dat Clarkson het project heeft verlaten.

Naar verluidt zou ze de Enterprise achter zich hebben gelaten om haar energie te steken in de HBO Game of Thrones prequel serie. In augustus was tevens al bekend dat Chris Pine en Chris Hemsworth (die de vader van Kirk speelde in de eerste Star Trek rebootfilm) niet zouden terugkeren omwille van “contractuele problemen”. Of met andere woorden, waren ze waarschijnlijk niet contractueel gebonden om deel te nemen aan dit 4de deel en was het geld niet voldoende hoog genoeg voor hen. Dus wanneer de sterren de set verlaten én de regisseur, dat hebben de producers (J.J. Abrams, Bryan Burk en Alex Kurtzman) en Paramount Pictures wel een serieus probleem.

Gelukkig zijn er voor de fans van de franchise nog altijd de ‘animated series’, en Alex Kurtzman heeft onlangs nog bekend gemaakt dat er nog meer anime Star Trek series zullen volgen. En laten we niet vergeten dat er nog altijd de hoop is dat Quentin Tarantino zijn wil doorzet voor een R-Rated versie van Star Trek … ook al betwijfel ik dat deze film er ooit van zal komen. Tarantino heeft twee Oscars voor Beste Script (Django Unchained, Pulp Fiction), maar won nog nooit voor Beste Regie. Het zou begrijpelijk zijn mocht hij zijn talent willen steken in iets gewichtiger dan een Star Trek versie. Maar wie weet…

3 Comments

 1. Vince

  Een Star Trek 4 zonder Chris Pine … hoe doe je dat?

  Reply
 2. Govert

  Simpel acteurs zat

  Reply
 3. Vitalis

  Ik heb Star Trek 3 zelfs nooit gezien? Na 2 had ik het zowat gehad.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *