Elle Fanning als popster in Teen Spirit

Neen wees gerust, dit is geen nieuwe Jan Verheyen film. Deze keer wel een Teen Spirit (2018) waar ik naar uitkijk. We zijn allemaal verzot op verhalen van gewone mensen die uit het niets en omwille van buitengewone toestanden, supersterren worden. En dat zowel voor muziek (A Star is Born) als voor sportfilms (Rocky). Het is een stokoude premisse, dus het is geen verrassing dat er opnieuw een andere film is gekomen die zijn eigen draai aan het concept wil geven.

Korte inhoud: De verlegen Violet (Elle Fanning) woont op het eiland Wight en droomt van een succesvolle carrière als popster. Ze wil maar al te graag haar kleine dorp en lastige familieleven ontvluchten. Met behulp van een mentor neemt ze deel aan een internationale zangwedstrijd die zowel haar integriteit, talent als ambitie op de proef stelt.

Teen Spirit is het regiedebuut van acteur Max Minghella (zoon van de Oscar-winnende regisseur Anthony Minghella), die te zien was in tv-series zoals The Handmaid’s Tale en films als The Social Network (2010). Elle Fanning, is dan weer bekend van Super 8 (2011), Maleficent (2014) en het gestileerde The Neon Demon (2016) van Nicolas Winding Refn, leidt de cast als een tiener die meedoet aan een internationale zangwedstrijd om aan haar verleden te ontsnappen.

De productie van deze film ligt in handen van de makers van La La Land (2016) en de beelden in de trailer doen wat denken aan deze adembenemende muzikale uitvoering van Damien Chazelle.

De film speelde al op verschillende filmfestivals en de reviews zijn wat wisselvallig. Het grootste probleem lijkt het script te zijn van Minghella die blijkbaar zwaar beladen is met clichés en op geen enkel moment echt indruk kan maken. Anderzijds hoor je overal dat de vertolking van Fanning wel het beste is van de film en een puur plezier om te zien, ook al lijken de andere castleden (Millie Brady, Rebecca Hall, Viktorija Faith, Elizabeth Berrington, Olive Gray) wat te verdwijnen in haar schaduw.

Muziekfans zullen dan weer bediend worden met heel wat nummers van artiesten als Robyn, Ellie Goulding, Tegan & Sara, Orbital, Jack Antonoff, Sigrid, Annie Lennox, and Carly Rae Jepson. Teen Spirit heeft op dit ogenblik nog geen releasedatum bij ons.

*** Teen Spirit trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *