Rory Culkin in Lords of Chaos van Jonas Åkerlund

Lords of Chaos (2018) is een 2018 horror-thriller-film geregisseerd door Jonas Åkerlund en geschreven door hemzelf en Dennis Magnusson. In de hoofdrollen zien we Rory Culkin (broer van Macaulay), Emory Cohen en Sky Ferreira.

Korte inhoud: Øystein “Euronymous” Aarseth (Rory Culkin) start half jaren tachtig de band Mayhem. Aarseth raakt gefixeerd op het creëren van echte Noorse black metalmuziek. Naast de agressieve, bloederige liveshows worden er schokkende methoden gebruikt om zijn band op de kaart te zetten. Geweld en brandstichting worden niet geschuwd.

Het is gebaseerd op het non-fictieboek uit 1998 van Michael Moynihan en Didrik Søderlind, dat een reeks misdaden volgt in Oslo, Noorwegen in de vroege jaren negentig. De gebeurtenissen draaien rond de black metalbands Mayhem en Burzum. De film ging in première op het Sundance Film Festival 2018 en zou worden uitgebracht in februari 2019.

De Japanse regisseur Sion Sono zou de film eerst regisseren gebaseerd op het boek, met Jackson Rathbone in de hoofdrol. Het zou zijn eerste Engelstalige film zijn. Maar Rathbone verliet het project in 2010 omwille van “planning-conflicten” en de film bleef 5 jaar lang in de koelkast, tot Åkerlund het project wegkaapte.

Varg Vikernes zou volledig gekant zijn tegen de filmproductie en geweigerd hebben om de rechten af te staan van zijn muziek – dat maakte hij duidelijk in een YouTube videoboodschap. Maar Åkerlund heeft in een interview in het Rolling Stone magazine beweert dat de muziek wel degelijk een onderdeel zal vormen van de film. We hebben lang gezocht maar geen goede trailer gevonden van de film. Mocht deze ergens in de komende maanden opduiken zullen we dit artikel meteen een update geven.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *