Escape Room is misschien wel de nieuwe Saw

Escape Room (2019) wordt misschien wel binnenkort de nieuwe hype in het horrorgenre. Het heeft wel iets weg van de Saw films, in die zin dat we een groep mensen zien die vast zitten in een ruimte onder controle van een sinistere sadist.

Korte inhoud: Zes vreemden ontvangen elk een mysterieuze uitnodiging voor een escape room die ze besluiten te aanvaarden. Ze bevinden zich vervolgens in omstandigheden waar ze zelf geen invloed op hebben en zelfs dodelijk wordt. Om te kunnen ontsnappen zullen ze hun verstand moeten gebruiken en op zoek moeten gaan naar aanwijzingen.

Vaak zien we dat horrorfilms de perfecte leerschool zijn voor debuutregisseur. Hier hebben we al iemand met wat ervaring, ook al is dit voor Adam Robitel zijn eerste grote langspeelfilm. Dit is echter wel geen Twisted Pictures film, zoals alle Saw films, maar wel van Original Film, waar het zeker op lijkt. De film werd ook opgenomen in Zuid-Afrika, vermoedelijk om het productiebudget vrij laag te houden (10 miljoen dollar), want het land lijkt geen direct verband te hebben met het verhaal. Hoewel, in Zuid-Afrika heb je een waaier aan uitzinnig prachtige locaties die misschien wel uitgebuit kunnen worden.

Ook in de casting tref je niet meteen veel ronkende namen aan. Zowat de enige acteur die we kennen is de True Blood actrice Deborah Ann Woll. Zij had tevens ook al een rol in de door Netflix afgevoerde Daredevil reeks. Daarnaast zien we nog nobele onbekenden zoaks Tyler Labine, Taylor Russell, Logan Miller, Nik Dodani, Jay Ellis, Adam Robitel, Jessica Sutton en Yorick van Wageningen die we nog kennen van zijn gemene rollen in The Girl with the Dragon Tattoo en Papillon (2017). Het zou me dan ook niet verbazen mocht dit onze nieuwe Jigsaw zijn. Op Imdb heeft zijn personage ook geen naam en dat was voor mij al een twee aanwijzing.

Mijn enige teleurstelling is dat we hier te maken hebben met een PG-13 film, dus van echte horror zal er geen sprake zijn, eerder een soort puzzel-spel die misschien het Cube (1997) concept opnieuw wil heruitvinden met meer leuke decors dan pakweg vlakke muren. De film komt in de States uit op 4 januari 2019.

*** Escape Room trailer ***

3 Comments

 1. Emma

  Heeft ook wel iets weg van Cabin in the Woods. Ik hou wel van dit soort films.

  Reply
 2. zwolle

  Dus het zwarte meisje overleeft het spel? …

  Reply
 3. Aless

  Coole trailer !

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *