Sean Penn werkt aan docu over de moord op Jamal Khashoggi

Terwijl de controverse rond de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi blijft ronddraaien, komen er berichten dat acteur Sean Penn aan een documentaire in Turkije werkt over de columnist van de Washington Post en uitgesproken criticus van de kroonprins van Saoedi-Arabië.

Al Jazeera en nog een aantal andere regionale nieuwsuitzendingen melden dat de tweevoudige Oscarwinnaar met een kleine filmploeg buiten de Saoedische ambassade in Istanboel stonden, waar Khashoggi voor het laatst werd gezien begin oktober. Een foto werd hiervan door de Engelstalige Andolu Agency, een internationaal persbureau gevestigd in de Turkse hoofdstad Ankara, gepubliceerd. Alsook foto’s van EHA News.


Photo door Alan Markfield van Seann Penn in First Man © 2018 Hulu

Penn heeft een handvol documentaires geproduceerd tijdens zijn lange carrière, het meest recente was The Human Experiment (2013), dat chemicaliën in alledaagse huishoudproducten bekijkt. Penn staat bekend voor zijn geëngageerde natuur, iets wat niet altijd in dank werd afgenomen. Hij had zich tevens -gewaagd aan kritiek op de uit de hand gelopen #MeToo heksenjacht, waarbij hij zelf op de brandstapel belandde op social media.

Khashoggi verdween nadat hij het Saoedische consulaat in Turkije binnenliep om een huwelijksvergunning te krijgen. Verslagen kwamen vlak daarna naar boven dat hij op bevel van kroonprins Mohammed bin Salman door Saudische staatsburgers was ontvoerd, gemarteld, gedood en in stukken gehakt. De kroonprins en zijn regering ontkenden aanvankelijk – via president Donald Trump – dat hij betrokken was bij de moordpartij, maar gaven later toe dat hij inderdaad op het consulaat was gedood en zwoer om alles te onderzoeken.

Amerikaanse inlichtingendiensten zijn er daarentegen van overtuigd dat bin Salman de moord heeft besteld en begeleid. Republikeinse senatoren Lindsay Graham en Bob Corker – vertelden aan verslaggevers dat ze na het zien van de bewijslast er ook geen twijfel over hadden. Ik ben benieuwd of Sean Penn met nieuwe gegevens voor de dag zal komen.

2 Comments

  1. Bradley

    Deze docu wil ik wel zien! 😀

    Reply
  2. Sam

    Boeiend! 😮

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.