The Lion King cgi reboot trailer lijkt wel live-action

Om het met de woorden van Elton John te zeggen het is ‘the circle of life’ dat alles een remake krijgt, ook al zat NIEMAND hier echt op te wachten. Disney is van plan al hun klassiekers een live action stempel te geven (zoals eerder met Maleficent en Cinderella). The Lion King (2019) is de nieuwste film om deze behandeling te ontvangen. Maar in tegenstelling tot recente Disney-remakes, kan deze Lion King niet echt als “live action” worden geclassificeerd. In plaats daarvan wordt het omschreven als een “live-action styled”-film of nog photorealistic computer-generated animation, met regisseur Jon Favreau die de kaart trekt van de realistische cgi, een techniek waarmee hij al vertrouwd was met The Jungle Book (2016), mat half live-action/half cgi was.

Korte inhoud: Simba (Donald Glover) is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa (James Earl Jones). Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar (Chiwetel Ejiofor) absoluut niet en smeedt samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

De film is uiteraard gebaseerd op de animatiefilm The Lion King (1994) en gezien het succes van The Jungle Book heeft Disney geen middelen gespaard om hiermee groots uit te pakken. Bekijk die cast! Naast bovenvermelde namen zien we nog Seth Rogen als Pumbaa, Beyoncé als Nala, Alfre Woodard als Sarabi, zelfs Last Week Tonight host John Oliver speelt de rol van Zazu. De film zou ook deels de muziek van Elton John van de originele animatiefilm hergebruiken, hoe kon het ook anders, en Hans Zimmer komt terug voor de muziek. Elton zou zelfs samenwerken met Beyonce voor de herwerking van een aantal nummers. Het script komt dan weer van Jeff Nathanson, die zowel in staat goed werd af te leveren (The Terminal, Catch Me If You Can), als minder goed werk (Rush Hour 3, Speed 2, Tower Heist).

Favreau is een talentvolle filmmaker, en ik heb genoten van zijn Jungle Book reboot, en ook al zit ik niet te wachten op een Lion King reboot, denk ik wel dat hij uitstekend werk zal leveren. Het verhaal is in ieder geval wel beter dan dat van Jungle Book. In de zomer van 2019 moet The Lion King bij ons uitkomen.

*** The Lion King trailer ***

5 Comments

 1. Bababouille

  Why not? Zou de jeugd van tegenwoordig nog die oude tekenfilms bekijken. Ze leven in een Pixar/Disney tijdperk. Ik denk dat dit eigenlijk wel op het goede moment komt. Of ik naar de bioscoop zal gaan om deze film te zien is een andere zaak.

  Reply
 2. Kenny

  Ziet er verrassend goed uit! Favreau is een degelijke regisseur dus heb er wel vertrouwen in.

  Reply
 3. Alek

  Die cgi ziet er echt wel overtuigend uit.

  Reply
 4. Bradley

  Overbodig misschien maar voor de jongeren zal dit wel iets zijn waar ze naar zullen uitkijken. De beelden zien er echt wel knap uit.

  Reply
 5. Patrick

  Is echt iets voor de nieuwe generatie. Voor ons is zoiets uiteraard overbodig maar welk kind kijkt nu nog naar die oude tekenfilms wanneer je elk jaar nieuwe Pixar en Disneyfilms hebt?

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *