Hou je zakdoeken klaar voor Dumbo van Tim Burton

Er zitten heel wat Disney films aan te komen en binnenkort krijgen we een live-action adaptatie van Dumbo (2019) in regie van Tim Burton, en hopelijk doet deze film het stukken beter dan die andere sprookes adaptatie The Nutcracker and the Four Realms (2018) van Lasse Hallström en Joe Johnston die Disney 130 miljoen dollar heeft gekost maar behoorlijk sputtert aan de box-office en een gat in de begroting maakt van een slordige 100 miljoen.

Korte inhoud: Holt Farrier (Colin Farrell) was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer V. A. Vandevere (Michael Keaton) en de trapezewerkster Colette Marchant (Eva Green) om van Dumbo een ster te maken.

De nieuwe trailer geeft ons een inkijk in de wereld van Burton’s nieuwe fantastische en donkere wereld, en het heeft uiteraard alle tinten van een echte Burton film, inclusief de cast die bijna geheel bestaat uit acteurs die reeds met de regisseur hebben gewerkt. Zelfs het jonge meisje Nico Parker, die hier haar debuut maakt, komt ons heel bekend voor. Wel dat is de dochter van Thandie Newton.

Ook de animatie van het olifantje ziet er behoorlijk overtuigend uit. Het is nu al duidelijk dat het een hartverscheurende prent zal worden. Een echte gezinsfilm voor alle leden van de familie. Dumbo moet in maart van 2019 uitkomen.

Ondertussen is Tim Burton bezig aan zijn volgende project, met name Beetlejuice 2 (2019), hoogstwaarschijnlijk met Michael Keaton.

*** Dumbo trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *