Gemini (2017) ** Blu-ray review

Gemini (2017) begint met een beeld van palmbomen die ondersteboven staan en baden in neonlicht. Al snel wordt duidelijk dat het de bekende palmbomen zijn die de straten van Los Angeles flankeren. Dan draait de camera zich om en bevinden we ons effectief in Tinseltown, de stad waar dromen worden gemaakt en gekraakt, een ideale achtergrond voor deze broeierige film. Na de openingstitels mag al duidelijk zijn dat regisseur Aaron Katz in Gemini volop de kaart van de vorm trekt. Daarbij wordt het scenario een beetje verwaarloosd en dat leidt tot een onevenwichtige film.

Korte inhoud: Heather Anderson (Zoe Kravitz) is een jonge actrice die timmert aan het pad naar succes. Ze heeft het net uitgemaakt met haar vriendje Devin (Reeve Carney) en heeft ook niet zo’n zin in haar volgende filmrol. Haar assistente Jill LeBeau (Lola Kirke) haalt voor haar de kastanjes uit het vuur en vertelt regisseur Greg (Nelson Franklin) dat Heather zich terugtrekt uit zijn laatste project. Dit tot grote woede van Greg die het project waar hij vijf jaar aan gewerkt heeft, in het water ziet vallen.

Heathers entourage reageert met gemengde gevoelens op wat het zoveelste divagedrag van de jonge actrice lijkt. Wanneer Heather de volgende morgen dood wordt aangetroffen in haar riante huis, zijn er dan ook verschillende verdachten. Voor detective Edward Ahn (John Cho) is Jill echter de hoofdverdachte, zij heeft immers kruitsporen op haar handen en was ’s morgens aanwezig in het huis. Voor Jill begint een race tegen de klok om aan te tonen dat zij onschuldig is.

Zo neergeschreven lijkt het verhaal van Gemini best nog wel mee te vallen, helaas is de uitwerking echter veel minder interessant. Het duurt even eer er wat tempo in het verhaal komt, en aandachtige kijkers hebben al heel snel door hoe de vork precies aan de steel zit en dat maakt de persoonlijke zoektocht van Jill een pak minder interessant. Er zitten ook behoorlijk wat inconsistenties in het verhaal die het geheel er niet geloofwaardiger op maken (zo zou Jill in eender welke andere film meteen gearresteerd zijn na zoveel duidelijk bewijsmateriaal tegen haar).

Hoofdpersonage in de film is Jill, die door haar baantje als persoonlijke assistente van Heather, ook een vriendschap heeft opgebouwd met de actrice. Althans dat denkt ze, want na de moord op Heather, komen bepaalde woorden en daden van Heather in een ander daglicht te staan en moet Jill zich beraden hoe goed ze Heather wel kent. Is hun vriendschap wel gebaseerd op wederzijds vertrouwen?

Lola Kirke is geloofwaardig als assistente Jill LeBeau die zich zonder mopperen schikt naar de grillen van haar bazin Heather. Zoe Kravitz heeft het moeilijker om te overtuigen als Heather Anderson. Er wordt weinig achtergrond gegeven over het gedrag en de motieven van de personages waardoor het moeilijker is om met hen mee te leven. Als kijker word je niet in het verhaal ingetrokken en blijf je een beetje aan de zijlijn staan kijken.

Regisseur Aaron Katz trekt volop de kaart van de mooie plaatjes, met felle neonkleuren en een broeierig sfeertje dat nog wordt versterkt door de jazzy soundtrack met saxofoons en elektrische drumcomputers. Het neonoirsfeertje past uitstekend bij de setting die de achterkant van al het showbizzglitter laat zien. Jammer dat de personages verloren lopen in deze film.

De extraloze DVD & Blu-ray van Gemini is inmiddels verkrijgbaar.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 12 november 2018

*** Gemini trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.