Overlord is Saving Private Ryan meets Re-Animator

Als we de geruchten mogen geloven is Overlord (2018) dé film waar horrorfans op zaten te wachten. De trailer die Paramount Pictures de wereld instuurde windt er ook geen doekjes om, dit is nonstop gruwel en geweld die wel een mengeling lijkt te zijn van Saving Private Ryan (1998) en Re-Animator (1985).

Korte inhoud: 1944, D-day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergeknald. Ze ontdekken dat de Nazi’s experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Deze worden tegen de geallieerden ingezet.

Het gegeven van nazi’s die experimenteren met mensen om zo moordmachines te maken is niet geheel nieuw, maar de uitwerking lijkt voor een keertje niet van het B-film niveau. Meer nog, de film zou uitkomen op Imax en wordt verkocht als een J.J. Abrams productie, ook al werd de film geregisseerd door Julius Avery (Son of a Gun, Jerrycan). Voor de rest zijn er geen Hollywoodsterren in deze prent en ging het productiebudget waarschijnlijk voor 1/3 naar de visuele effecten én de practical effects.

In de cast treffen we ondermeer Jovan Adepo (Fences), Wyatt Russell (“Black Mirror”), Dominic Applewhite (The King’s Speech), Mathilde Ollivier (The Misfortunes of Francois Jane) en Pilou Asbæk (“Game of Thrones”) aan. Het script komt van Billy Ray (The Hunger Games, Captain Phillips) en Mark L. Smith (The Revenant, Vacancy), die beiden toch al een pak ervaring hebben, ook al hebben ze gewerkt op films met verschillende scenaristen.

De verhaallijn is gitzwart maar nog niet zo duister dat de makers er geen rekening mee hebben gehouden dat de Amerikanen segregatie-regels hadden voor hun militairen en de blanke soldaten niet mengde met gekleurde. Iets waar een blanke filmmaker simpelweg niet mee zou wegkomen. Dit is tevens een nazi zombie film en geen waarheidsgetrouwe WOII film. Toch vraag ik me nog steeds af of de film meer een horrorfilm zal zijn dan een oorlogsfilm, want de marketing kan nu eenmaal wel misleidend zijn. In ieder geval lijkt Overlord een buitengewoon gewelddadige, schrikwekkende en te gekke rollercoaster nazi zombie film! Overlord komt nu woensdag 7 november 2018 bij ons in de bioscoop.

*** Overlord trailer ***

2 Comments

  1. Bjorn

    Vette trailer, maar deed me wel wat denken aan Iron Sky, waarvan de sequel ook dit jaar moet uitkomen.

    Reply
  2. Russell

    Lijkt meer op een sequel van Inglorious Basterds

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *