Word drugsbaron in het Pablo Escobar boardgame

Als je bij de komende familiefeestjes indruk wil maken, dan zit je wel goed met het Pable Escobar boardgame. Na de succesvolle Netflix serie “Narcos” (2015-2017) hebben onze noorderburen van Just Games waarschijnlijk gedacht dat hiermee ook iets aan te vangen was voor een gezelschapsspel.

Ik denk niet dat er iemand op deze aardknol rondloopt die nog nooit van Escobar heeft gehoord, en logisch gezien hij de Koning der Cocaïne werd genoemd en verantwoordelijk was voor zowat 80% van de globale drugsmarkt, met een omzet van een kleine 22 miljard dollar per jaar. Zijn organisatie verscheepte zowat 15 ton cocaïne per dag. Hij was zonder twijfel de rijkste crimineel die ooit heeft geleefd. Maar deze Columbiaan had ook heel wat bloed aan zijn handen, want zijn Medellín Kartel had uiteraard ook af te rekenen met competitie. Maar de man was ook een held voor het volk want hij investeerde in huizen en voetbalvelden en cultiveerde zo zijn imago van Robin Hood, ook al werd het land een draaischijf voor drugbaronnen en was corrupte, omkoping en executies schering en inslag.

Dit alles kan je nu zelf gaan ervaren, weliswaar op een ietwat opgekuiste manier. Je kan nu zelf aan de slag om de ultieme drugsbaron te worden. Vervoer en verkoop zo snel mogelijk je pakketjes, ontwikkel een specialiteit, zet je geld in op productie, zorg voor naamsbekendheid in de onderwereld, en wees slim met je transport. Door je geld op de juiste manieren in te zetten vervoer je je pakketjes zo snel mogelijk naar Florida om het daar te verkopen en een nieuwe lading in Colombia te produceren. De speler die als eerste zijn pakketjes in Florida verkocht heeft mag zichzelf de nieuwe Pablo Escobar noemen. Of jij de juiste skills hebt om als een echte drugsbaronje plek te veroveren in deze bikkelharde drugswereld, zal je meteen kunnen ervaren?

Het boardgame is te verkrijgen in de betere speelgoedwinkels of supermarkt. Bestemd voor 18+, 2-4 spelers, gemiddelde duurtijd van het spel is 60 minuten en de prijs draait rond de € 34,95.

3 Comments

 1. Aless

  Thanks voor de tip !

  Reply
 2. Accu

  In onze speelgoedwinkel heb ik het niet gevonden 🙁

  Reply
 3. Swarrel

  Nice !

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *