Bad Times at the El Royale heeft iets aanstekelijk

Er is veel gaande in de eerste trailer voor Bad Times at the El Royale (2018), de tweede film van Drew Goddard die eerder met zijn debuut The Cabin in the Woods (2012) indruk kon maken. Niet alleen dat! Hij werd genomineerd voor een Oscar voor het script van The Martian (2015).

Korte inhoud: Zeven vreemden, ieder met een duister geheim, ontmoeten elkaar in de El Royale in de jaren ’60. De El Royale is een vervallen hotel in de buurt van Lake Tahoe in Californië. Gedurende de avond heeft een ieder zijn kans op verlossing. Voordat de hel losbarst.

© 20th Century Fox

Het ziet er uit als een overheerlijke misdaadthriller nabij het majestueuze Lake Tahoe waar een scheidingslijn ligt tussen twee staten. Gasten van de El Royale hebben de keuze om te verblijven in Californië of Nevada. Tijdens een nacht krijgt iedereen zijn laatste en ultieme kans om verlossing te krijgen. En er zijn heel wat gasten die avond, vertolkt door een aantrekkelijke cast gaande van Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Nick Offerman tot Chris Hemsworth.

Klein weetje, de El Royale is gebaseerd op het beroemde Cal Neva Resort en Casino dat ooit eigendom was van Frank Sinatra. De locatie lijkt op zich wel een eigen karakter te zijn in de film, met geheime doorgangen en doorkijk wanden, en gebouwen met allerlei doorgangen lijkt dan ook wel een soort handelsmerk te worden van de regisseur. Het verhaal heeft dan weer iets weg van de ‘whodunit’ film Identity (2003) van James Mangold. Bad Times at the El Royale komt bij ons uit op 17 oktober 2018.

*** Bad Times at the El Royale trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Eindelijk nog eens een goeie misdaad intrige. De laatste was Murder on the Orient Express en dat was toch wel een saaie film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *